Musala

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Musala utawa Musholla (Arab: مصلّى)iku panggonan kanggo sembayang umat Muslim,ngaji lan siar. Kang awujud masjid kanthi ukuran utawa wujudé Kang luwih cilik .Musala ndhuweni tumuju yaiku kanggo ngaji utawa shalat dèning umat Islam. Musala uga asring kasebut kanthi jeneng liya yaiku surau utawa langgar. Mupangaté musala ndhuweni tumuju kaya masjid, nanging ana babagan kang mbedakake déning masjid, yaiku:

  • Ora bisa digunakake kanggo shalat Jumat
  • Ora bisa digunakake kanggo iktikaf
  • Musala uga bisa didirikake dèning wong pribadi utawa umum
  • Umumné ndhuweni ukuran luwih cilik tinimbang masjid

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Musala&oldid=832614"