Muséum Australia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Museum Australia, Sydney

Museum Australia punika wangun museum ingkang paling sepuh kang dumunung wonten ing tlatah Australia, minangka ndadosake reputasi internasional ing lapangan sajarah alam ugi antropologi. Museum punika anggadahi corak koleksi zoologi vertebrata lan invertebrata, kang paling wangun ugi paling sae inggih menika mineralogi, palaeontologi, lan antropologi. Kajaba dipun mumpangatake kangge pamer, museum punika uga anggadahi mupangat sanes kangge riset panelitian pribumi lan program komunitas.

Museum Australia ingkang dumunung wonten ing College Street, Sydney lan misuwur kanthi asma aslinipun inggih menika Museum Kolonial utawi Museum Sydney. Museum Australia katuran asma malih ing taun 1836 tepatipun wulan Juni déning ing salah satunggalipun partemuan Sub-Komite, museum punika ugi ditetapake jroning salah satunggalipun usulan utawi argumentasi minangka katetepake kathi asma kang lawas inggih punika Museum Australia.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Muséum_Australia&oldid=862706"