Murasaki Shikibu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rozanji, sawijining kuil Buddha ing Kyoto, sing ana gandhèngané karo Murasaki

Murasaki Shikibu (紫 式部 Murasaki Shikibu, +/- 9731014 utawa 1025) iku sawijinig panulis wanita, pujangga, lan réwang Kaisar Jepang nalika masa Heian. Dhèwèké misuwur dadi panulis "Carita Genji" (Genji Monogatari (源氏物語)), sing ditulis ing basa Jepang antara taun 1000 lan 1008, salah sijining roman sing wigati lan misuwur ing sajarah.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Murasaki_Shikibu&oldid=804807"