Munthilan, Magelang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kecamatan Munthilan

Peta lokasi Kecamatan Munthilan
Provinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Magelang
Jembar wewengkon - km²
Cacah pedunung -
 - Kapadhetan - jiwa/km²
Desa/kelurahan -
Kantor Kecamatan Munthilan

Kecamatan Munthilan (basa Indonesia Kecamatan Muntilan) iku salah siji kecamatan ing kabupatèn Magelang, Jawa Tengah, Indonésia. Muntilan dumunung ing jalur sepur tuwa tumuju Magelang sing saiki wis ora mlaku manèh. Kutha kecamatan iki dumunung ing jalur lelungan wisata tumuju Candhi Barabudhur saka Yogyakarta. Wiwitané minangka papan kalungguhan wedana, Muntilan dadi kutha dagang utama ing pèrèng kulon Gunung Merapi.

Ing kecamatan iki, yaiku ing désa Ngawèn dumunung sawijining situs arkéologi awujud candhi Buddha, yaiku Candhi Ngawen.

Desa-Desa[sunting | sunting sumber]

  1. Adikarta
  2. Congkrang
  3. Gandasuli
  4. Gunungpring
  5. Keji
  6. Menayu
  7. Muntilan
  8. Ngawen
  9. Pucungreja
  10. Sedayu
  11. Sakarini
  12. Sriwedari
  13. Tamanagung
  14. Tanjung

Ugi Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]