Mulud

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Mulud, utawa biasa disebut Maulud utawa Rabiul awal, kuwi sasi katelu jroning kalèndher Jawa, sawisé Sapar lan sadurungé Bakdamulud utawa Rabiul akhir. Jroning kapercayan Jawa lan Islam, ana sawetara sasi kang dianggep wigati, yakuwi antara liya sasi Sura, Mulud, Rejeb, Pasa utawa Pasa, Sawal, lan Besar.

Sasi Mulud wigati tumraping umat Islam ing Jawa awit ing tanggal 12 sasi iki minangka dina klairan Nabi Muhammad SAW. Ing tanah Jawa, utamané ing Yogyakarta pahargyan sasi Mulud iki dianakaké sacara gedhèn-gedhènan kanthi Grebeg Mulud utawa Sekatèn.

Ing tlatah Cirebon uga ana pahargyan kanggo ngurmati dina klairan Nabi Muhammad iki kanthi Grebeg Mulud kang diarani Panjang Jimat, kang dianakaké ing Kraton Kasepuhan, Kraton Kanoman lan Kraton Kacirebonan.[1]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Epress:Perayaan Riyaya Islam

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sasi jroning kalèndher hijriyah

MuharramSafarRabiul awalRabiul akhirJumadil awalJumadil akhirRajabSya'banRamadhanSyawalDzulkaidahDzulhijjah

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mulud&oldid=814164"