Muhammad Arsyad al-Banjari

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Muhammad Arsyad al-Banjari

Syekh Muhammad Arsyad bin Abdullah bin Abdur Rahman al-Banjari (utawi langkung misuwur kanthi asma Syekh Muhammad Arsyad al-Banjari (lair ing Lok Gabang, 17 Maret 1710 – tilar donya ing Dalam Pagar, 3 Oktober 1812 kanthi umur102 taun utawi 15 Shofar 1122 – 6 Syawwal 1227 H)[1] inggih menika ulama fiqih mazhab Syafi'i ingkang asalipun saking Kutha Martapura ing Tanah Banjar (Kasultanan Banjar), Kalimantan Kidul.[2] Panjenenganipun gesang watawis taun 1122-1227 hijriyah.[2] Panjenenganipun pikantuk gelar Datu Kelampaian.[2] Panjenenganipun menika dados panyerat Kitab Sabilal Muhtadin ingkang dados rujukan tumrap tiyang Islam ing wewengkon Asia Kidul-Wétan.[2] Muhammad Arsyad Al-Banjari, ingkang ugi dipuntimbali Tuanta Salamakka lan Datuk Kalampayan.[1] Panjenenganipun menika putra kapisan saking gangsal sadhèrèk, ramanipun asmanipun ‘Abd Allah lan ibunipun asmanipun Siti Aminah.[1] Muhammad Arsyad miyos saking kulawarga ingkang kawentar taat agaminipun.[1] Kondhisi lingkungan ingkang saé menika saged damel kapribadénipun Muhammad Arsyad ing wekdal salajengipun.[1]

Trah[sunting | sunting sumber]

Wonten sawetawis panyerat biografi nggadhahi pamanggih bilih panjenenganipun menika taksih trah Alawiyyin kanthi jalur Sultan Abdurrasyid Mindanao.[3] Nasab utawi trah Syekh Muhammad Arsyad bin Abdullah bin Abdur Rahman al-Banjari inggih menika: Maulana Muhammad Arsyad Al Banjari bin Abdullah bin Abu Bakar bin Sultan Abdurrasyid Mindanao bin Abdullah bin Abu Bakar Al Hindi bin Ahmad Ash Shalaibiyyah bin Husein bin Abdullah bin Syaikh bin Abdullah Al Idrus Al Akbar (datuk sadaya kulawarga Al Aidrus) bin Abu Bakar As Sakran bin Abdurrahman As Saqaf bin Muhammad Maula Dawilah bin Ali Maula Ad Dark bin Alwi Al Ghoyyur bin Muhammad Al Faqih Muqaddam bin Ali Faqih Nuruddin bin Muhammad Shahib Mirbath bin Ali Khaliqul Qassam bin Alwi bin Muhammad Maula Shama’ah bin Alawi Abi Sadah bin Ubaidillah bin Imam Ahmad Al Muhajir bin Imam Isa Ar Rumi bin Al Imam Muhammad An Naqib bin Al Imam Ali Uraidhy bin Al Imam Ja’far As Shadiq bin Al Imam Muhammad Al Baqir bin Al Imam Ali Zainal Abidin bin Al Imam Sayyidina Husein bin Al Imam Amirul Mu’minin Ali bin Abi Thalib Karamallah wajhah wa Sayyidah Fatimah Az Zahra binti Rasulullah SAW.[4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)Syekh Muhammad Arsyad Al-Banjari dipunundhuh tanggal 17 September 2011)
  2. ^ a b c d (id)(id) Mahsun Fuad, Hukum Islam Indonesia: dari nalar partisipatoris hingga emansipatoris, PT LKiS Pelangi Aksara, 2005 ISBN 9798451139, 9789798451133
  3. ^ (id)Syekh Muhammad Arsyad al-Banjari (Datuk Kalampayan, Al Syaikh As-Sayyid Ja'far Assodiq Alaydrus) dipunundhuh tanggal 17 September 2011)
  4. ^ Syajaratul Arsyadiyah, Mathba'ah Ahmadiyah Singapura, oleh Abd Rahman Shiddiq (Tuan Guru Sapat, Mufti Kesultanan Indragiri) Cetakan I. Tahun 1356 H.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(id)Syekh Muhammad Arsyad Al-Banjari (en)Syekh Muhammad Arsyad al-Banjari (Datuk Kalampayan, Al Syaikh As-Sayyid Ja'far Assodiq Alaydrus)