Mu'min

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Mu'min (Basa Arab: مؤمن‎) menika istilah Islam jroning basa Arab ingkang asring kasebat sajroning Al-Qur'an, ingkang anggadahi makna "wong kang iman", ugi kagolong piyantun Muslim ingkang pikantuk ugi saget nyakupi sedaya perkara kahendak Gusti Allah ingkang maha kuaos,kasarta anggadahi iman ingkang kuat salebetipun manah.Banjur tasih katah ulama ingkang nguntabake " mu'min mboten sedaya anggadahi arti "wong kang iman" nanging tumprap piyantun ingkang pasrah ugi nyerahake sedaya urusan donya supados ditata déning Din Islam. Pangertian sanesipun inggih menika mu'min saget ugi dipunartikake minangka umat utawa piyantun muslim ingkang saget ngaturaken ugi nyengkuyung kamanan minangka dados Muslim.

Preksani ugi[sunting | sunting sumber]

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mu%27min&oldid=833395"