Moderato Cantabile

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Moderato Cantabile iku sawijining buku novèl abasa Prancis sing ditulis déning Marguerite Duras ing taun 1958. Buku iki nduwèni téma sawijining protès marang aliènasi budaya lan sosial. Buku iki nyritakaké sang paraga utama Anne Desbaresdes, sawijining guru musik sing lagi waé nyaksèni ana wong wadon ditémbak mati déning manten yangé.

Irah-irahan[sunting | sunting sumber]

Moderato cantabile iku dijupuk saka Basa Italia lan tegesé kurang luwih 'nyanyi sacara biasa aloné'.

Sinopsis[sunting | sunting sumber]

Carita iki ngenai kauripaning sawijining wong wadon, Anne Desbaresdes, lan relasiné karo anaké, guru piano anaké sing jenengé Mademoiselle Giraud lan Chauvin. Chauvin iku sawijining buruh lanang sing saiki lagi nganggur lan sakala-kala lunga menyang sawijining kafé. Kafé iki dumunung sacelaking apartemen ing ngendi anaké Anne Desbaresdes olèh lès piano.

Nuju ing sawijining dina ana wong wadon sing mati ditémbak sangarepé kafé iku. Wong wadon anom iki dipatèni déning yangé sing cemburu, banjur Anne nyoba mbayangaké généya prakara iki bisa dumadi. Anne kerep lunga menyang kafé iki sadurungé bali menyang omahé sing kepénak, omah pungkasan ing ujung Boulevard de la Mer. Prakara iki ngwakili pamérangan kelas sosial antara kelas buruh lan kelas manengah.

Adaptasi[sunting | sunting sumber]

Buku iki diadaptasi dadi film Seven Days... Seven Nights déning Peter Brook ing taun 1960.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Moderato_Cantabile&oldid=880436"