Mnemosine

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Mnemosine (Basa Yunani: Μνημοσύνη) menika salah satunggaling Titan wonten Mitologi Yunani. Mnemosine menika Titan ingatan lan memori. Mnemosine menika laré saking Uranus lan Gaia.

Wonten ing mitologi[sunting | sunting sumber]

Mnemosyne (1881), satunggaling "interpretasi" Pre-Raphaelite sang dewi karya Dante Gabriel Rossetti[1]

Mnemosine nglampahi hubungan badan kalihan Zeus sangang dalu. Saking hubungan menika, Mnemosine nglairaken sangang tiyang Muse. Para Muse inggih menika dewi musik, nyanyian, tarian, sastra lan tembang. Wonten ing ngandhap menika para Muse sarta atributipun :

Wonten ing Theogonia karyanipun Hesiod, para raja lan penyair menika pikantuk "kemampuan" saking hubunganipun kalihan Mnemosine lan ugi para Muse. Mnemosine ugi kagungan kuwaos awit satunggaling kolam [2] ing dunia bawah. Toya saking kolam kasebat saged ngonduraken "ingatan" kuwalikan saking kolam lethe.[3][4]. Tiyang-tiyang ingkang gadhah kekajengan pirembagan kalihan orakel Trophonios ing Boeotia kedah ngunjuk toya saking tuk (mata air) rumiyin ingkang dipunwastani "Lethe" lan "Mnemosyne" dumugi mabok.

Wonten ing seni[sunting | sunting sumber]

Wonten ing budaya populer[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Koleksi Delaware Art Museum, Samuel and Mary R. Bancroft Memorial, Rossetti Archive.
  2. ^ Richard Janko, “Forgetfulness in the Golden Tablets of Memory,” Classical Quarterly 34 (1984) 89–100.
  3. ^ Prasasti penguburan bangsa Yunani dari abad ke-4 SM. Prasasti tersebut dikaitkan dengan puisi Orfeus
  4. ^ Zuntz, Günther. Persephone. Cambridge, 1971.
  5. ^ Lukisan Mnemosyne

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Mnemosine ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mnemosine&oldid=836436"