Mitologi Romawi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Miturut mitologi Romawi, Yupiter iku raja para déwa.

Mitologi Romawi iku kumpulan legéndha Romawi ngenani déwa-dèwi Romawi sing kasebar liwat tradhisi lisan. Mitologi iki nduwèni pepadhan karo mitologi Yunani, utamané ngenani mitologi babagan para déwa.

Akèh-akèhé déwa Romawi digambaraké kaya manungsa, dilairaké nanging ora dadi tuwa, kebal, bisa ngilang, lan saben déwa nduwèni karakteristik dhéwé-dhéwé. Amarga saka kuwi, para déwa uga nduwèni jeneng sesebutan tumrap saben karakter sing bisa luwih saka siji.

Déwa-Dèwi Romawi sing utama[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mitologi_Romawi&oldid=869036"