Mirko Vučinić

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mirko Vučinić
Mirko Vučinić
Informasi pribadi
Jeneng pepak Mirko Vučinić
Tanggal lair 1 Oktober 1983 (umur 31)
Papan lair Nikšić, RFS Yugoslavia
Dhuwur 1.86 m (6 ft 1 in)
Posisi pamain Gelandang sayap, penyerang
Informasi klub
Klub saiki Roma
Nomer 9
Karir remaja
19981999 Sutjeska Nikšić
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
19992000
20002006
2006kini
Sutjeska Nikšić
Lecce
Roma
9 (4)
111 (34)
117 (35)
Tim nasional
20052006
2007–saiki
Serbia dan Montenegro
Montenegro
3 (0)
19 (10)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 16 Mei 2010.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 6 September 2008


Mirko Vučinić (lair ing Nikšić, RFS Yugoslavia, 1 Oktober 1983; umur 31 taun) yaiku sawijining pemain bal-balan saka Montenegro kang bisa main ana ing posisi gelandang sayap utawané penyerang.[1] Saiki dhèwèké main ana ing tim Roma ing Italia lan uga main kanggo Montenegro.[1] Mirvo ditepungi nduwé gaya kang khas yaiku tangané nalika arep nendang bal menyang gawange lawan. Ana ing musim kaping papaté bareng U.S. Lecce, Vucinic kang umuré nembé 21 taun bisa gawé prèstasi 19 gol ana ing 28 kali penampilan.[1] Nalika tanggal 30 Agustus 2006, dhèwèké disilihaké menyang A.S. Roma kanthi transfer 3,5 juta Euro lah karo hak kepemilikan 50% saka Lecce. [1]

Karier[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Mirko Vučinić tau main ana ing tim Sutjeska Nikšić lan Lecce, sadurunge main ana ing tim Roma.[2]

Internasional[sunting | sunting sumber]

Mirko Vučinić wis tau main kaping 3 kanggo Serbia dan Montenegro, ananging durung bisa ngegolaké menyang gawangé lawan.[2] Vučinić tau diundhang kanggo mbéla Serbia lan Montenegro ana ing Piala Dunia FIFA 2006, nanging batal merga dhèwèké tatu.[2] Vučinić banjur dinyatakake diganti posisine dening Dušan Petković, nanging Dusan uga ora sida mèlu mbéla negarané lunga ing Jerman merga ana panduga yèn Petković mèlu népotisme anggoné ditimbali.[2] Mirko Vučinić uga wis main kaping 19 kali lan ngegolaké 10 gol kanggo Montenegro.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mirko_Vučinić&oldid=830457"