Midodaren

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Midodarèni saking tembung widadari, pikantuk ater-ater hanuswara (m-) saha panambang (-i).[1] Midodarèni tegesipun tumindaking tata upacara kanthi ancas pinangantèn kados widadara saha widadari.[1] Acara midodarèni menika dipunadani wayah dalu nalika sasampunipun acara siraman. Ingkang rawuh wonten ing dalemipun calon pengantèn putri menika inggih menika kaluwarga, tangga teparonipun calon pengantèn putri, calon pengantèn kakung saha kaluwarganipun. Calon pengantèn kakung dèrèng angsal kepanggih kaliyan calon pengantèn putri. Calon pengantèn putri dèrèng angsal medal saking kamar awit jam 6 sonten ngantos tengah dalu. Wonten ing acara menika wonten acara peningsetan.

Ugi Pirsani[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Pringgawidagda, Suwarna. 1998. Gita Wicara Jawi. Yogyakarta : Kanisius, halaman 54


follow blogku superkesun.blogspot.com

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Midodaren&oldid=746734"