MiG-21

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
MiG-21 "Fishbed"
MiG-21PFM-Egypt-1982.jpg
MiG-21 gadahané AURI ing Museum Satria Mandala, Jakarta
 Tipe Montor mabur perang
 Produsen Mikoyan-Gurevich OKB
 Pisanan mabur 14 Juni 1956
 Dikenalaké 1959
 Status Operasional
 Pemakai Uni Soviet
India
Romania
Vietnam
Indonesia
 Cacah digawé Lebih dari 11.000[1]
 Varian Ye-150
Ye-152
Chengdu J-7

MiG-21F Fishbed kuwi pesawat tempur sergap jarak cedhak lan minangka pesawat produksi generasi pisanan saka seri MiG-21 sing populer. Prototipe saka pesawat iki, E-5 (diwaca Ye-5) mabur pisanan taun 1955 lan muncul ing ngarepé publik wektu Dina penerbangan Soviet ing Lapangan Udara Tushino, Moskwa ing sasi Juni 1956. Wektu perang Vietnam, pesawat iki digunakaké kanggo nyerang armada pesawat Amérika Sarékat, uga digunakaké jroning perang Arab-Israel, ing antarané Perang Enem Dina lan Perang Yom Kippur, perang India-Pakistan, krisis Yaman lan sawetara paprangan ing belahan donya katelu, saéngga pantes dijiluki AK-47 ing udhara, utawa krikil landhep saka wétan amarga wiwitané pihak kulon khususé Amérika Sarékat nganggep rèmèh pesawat iki. Luwih saka 30 negara ing donya klebu sekutu Amérika Sarékat migunakaké pesawat iki. Sithik-sithiké ana 15 versi saka MiG 21 sing wis diproduksi, sawetara diproduksi ing njabané Uni Soviyet. Kurang luwih ana 8000 pesawat iki wis diproduksi.

Spesifikasi[sunting | sunting sumber]

  • Negara produsèn: Rusia (Uni Soviyet), China
  • Pabrik  :
  1. Mikoyan-Gurevich Rusia
  2. Xian Aircraft (China) @ Shenyang, Chengdu & Guizhou

Varian[sunting | sunting sumber]

  1. MiG-21F Fishbed C
  2. MiG-21PF Fishbed D
  3. MiG-21PFM Fishbed F
  4. MiG-21R Fishbed H
  5. MiG-21S Fishbed H
  6. MiG-21RF Fishbed H
  7. MiG-21SM Fishbed J
  8. MiG-21M (Type 96/Hindustan Aeronautics-India)
  9. MiG-21PFMA Fishbed J
  10. MiG-21MF Fishbed J
  11. MiG-21SMT Fishbed K
  12. MiG-21SMB Fishbed K
  13. MiG-21bis-A Fishbed L
  14. MiG-21bis-B Fishbed N
  15. MiG-21U Mongol A
  16. MiG-21US Mongol B
  17. MiG-21UM Mongol B
  18. J-7 / F-7 Fishbed
  19. J-7 II / F-7B Fishbed
  20. J-7 III Fishbed
  21. F-7M Airguard
  22. F-7P Skybolt
  • Pesawat sajinis:

Sukhoi Su-7, Su-11, Su-22 Fitters, Mirage III, A-4 Skyhawk

  • Pengembangan terkait

F-7, F-8, JL-9

  • Kegunaan: Penyergap, tempur,Serang darat

Data Teknis[sunting | sunting sumber]

  • WingSpan (rentang sayap) 23 ft. 6 in.
  • Length (dawa) 51 ft. 9 in.
  • Height (dhuwur) 15 ft. 9 in.
  • Weight (bobot) 18.080 lbs. max.
  • Mesin:
  1. MiG-21 = Tumansky R-11F-300 @ 12,675 lbst w/afterburner
  2. J-7 III = Wopen-13 turbofan @ 14,550-lbst
  • Kru penerbang pilot tunggal
  • Kacepatan Maksimum 1.300 mph.
  • Kacepatan jelajah 550 mph.
  • Jarak tempuh (Range) :
  1. MIG-21 = 400 mi range
  2. MIG-21bis = 600 nm range
  3. J-7 = 230 mi / 370 km lo-lo-lo radius
  4. J-7B = 375 mi / 600 km radius w/ 2 PL-2 AAM + internal fuel
  5. J-7B = 450 mi / 750 km radius w/ 2 PL-2 AAM + drop tanks
  6. J-7M = 550 mi / 875 km radius w/ 2 PL-2 AAM + drop tanks
  7. J-7 III = 525 mi / 850 km radius hi-hi-hi air superiority w/ 2 AAM + drop tanks
  8. J-7 III = 340 mi / 550 km radius lo-lo-hi ground attack w/ 2 bombs + drop tanks
  9. J-7 III = 1.350 mi / 2.200 km ferry range
  • Katinggian Jelajah 14000 meter
  • Kapasitas Bahan Bakar internal
  1. 2277 kg MIG-21pfs
  2. 2364 kg MIG-21bis
  3. 869 kg J-8
  • In-Flight Refueling (kapasitas pengisian bahan bakar diudara): -

Drop Tank (Tanki bahan bakar cadangan):

  1. MIG-21bis = Drop tank with 391kg of fuel for 51nm range
  2. MIG-21bis = Drop tank with 631kg of fuel for 80nm range
  3. MIG-21bis = Drop tank with 391kg of fuel for 50nm range
  4. J-7 = 800 l drop tank with 639kg of fuel for 111nm range
  • Take-Off Runway (kecepatan lepas landas)
  1. F-7M = 700-950 m
  2. J-7 III = 800 m (2,625 ft) with afterburning
  • Landing Runway (kecepatan mendarat)
  1. F-7M = 600-900 m with brake-chute
  2. J-7 III = 550 m with flap blowing, drag-chute and brakes
  • Sensor
  1. MIG-21pfs = Spin Scan (R1L) radar, RWR, Balistic bombsight
  2. MIG-21bis = Jay Bird radar, RWR, Balistic bombsight
  3. J-7 = Type 222 ranging radar, RWR, Ballistic bombsight
  • Armament (Senjata)
  1. One NR-30 30mm cannon plus
  2. MIG-21pfs = K-13 AA-2 atoll, FAB-500, FAB-250, UV-16-67 rocket pods
  3. MIG-21bis = UV-69 57 rocket pods, AA-8 Aphid, FAB-250, FAB-500
  4. J-7 = 2 PL-2 or PL-7 AAM and 1 800 L drop tank (685 nm)

Negara pangguna[sunting | sunting sumber]

Afganistan, Albania (J-7), Aljazair, Angola, Azerbaijan, Bangladesh, Bulgaria, Myanmar, Kamboja, China (J-7), Kongo, Kroasia, Kuba, Ceko, Mesir, Etiopia, Finlandia Jerman Wétan, Guyana, Hongaria, India, Indonésia, Iran, Irak, Kazakhstan, Laos, Libya, Madagaskar, Mali, Mongolia, Mozambik, Nigeria, Korea Lor, Yaman, Pakistan (J-7), Polandia Rumania, Slovakia, Sri Lanka, Sudan, Syria (Suriah), Tanzania, Vietnam, Yugoslavia (Serbia), Zambia, Zimbabwe

Cathetan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=MiG-21&oldid=815112"