MiG-19

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
MiG-19
MiG-19.JPG
MiG-19
 Tipe Fighter
 Produsen Mikoyan-Gurevich OKB
 Pisanan mabur 18 September 1953
 Dikenalaké Maret 1955
 Status salah sijiné isih dioperasikake
 Pemakai Soviet Air Force
People's Liberation Army Air Force
 Cacah digawé 2,172 (excl. China)
 Varian Shenyang J-6
Nanchang Q-5

MiG-19 (basa Rusia:Микоян и Гуревич МиГ-19) (kodhe NATO "Farmer") kuwi pesawat tempur jèt Uni Sovyet. Iki pesawat pisanan Uni Soviyet sing bisa mabur kanthi kacepetan supersonik. Pesawat iki pisanan mabur ing taun 1953.

Indonesia tau nduwèni pesawat jenis iki sing pungkasané disumbangaké marang Pakistan lan digunakaké kanggo ngadhepi India jroning perang India-Pakistan bebarengan karo banntuan siji kapal silem kelas Whiskey lengkap kanthi awak kapal silem TNI-AL.

Pesawat Produksi Mikoyan Gurevich[sunting | sunting sumber]

MiG 19

Cithakan:Pesawat militer-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=MiG-19&oldid=815114"