Mesin tik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Senadyan isih populèr mawa sawetara panulis lan ing sawetara negara kurang maju, mesin tik akèhé wis diganti karo pamrosès tembung (word processor).

Mesin tik iku sawijining piranti kanggo ngetik utawa nyithak berkas utawa dokumèn ing dluwang. Mesin tik iku piranti kantor. Mesin tik iku nduwèni satunggal sèt tombol-tombol sing menawa dipencèt nyithak karakter siji ing dluwang. Saka jaman awal ditemokaké ing taun 1870 nganti abad kaping 21, mesin tik akèh dipigunakaké para karyawan kantor. Nanging wiwit pungkasan dasawarsa 1980-an mawa munculé komputer, mesin tik dadi kurang populèr, senadyan isih akèh dienggo. Ing 26 April 2011, mesin tik pungkasan diproduksi ing Mumbai, India déning Godrej & Boyce.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mesin_tik&oldid=830095"