Merlion

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Patung Merlion
Merlion

Merlion inggih punika reca miangka satunggaling ikon saking Wisata Singapura. Reca Merlion dumunung wonten ing Merlion Park. Reca punika dipunwangun ing taun 1972 ingkang gadhahi inggil 8,6 mèter, lokasinipun ing ngajenging lèpèn Singapura.[1] Merlion dipunrancang supados dados lambang Singapore Tourist Promotion Board (STPB)

Ing taun 2002 reca dipunpindhah saking panggènan aslinipun inggih menika saking Merlion Park ing sisih One Fullerton, dados ing ngandhap Marina Bay. Miturut Sajarah Melayu, nami Singapura dipunpendhet saking Sang Nila Utama, pangèran Melayu saking Palembang wiwit abad kaping-14. Nalika Sang Nila Utama lelayaran ing seganten, tumunten wonten lésus ingkang andadosaken praunipun kandhas wonten ing pulo. Sawekdal ing pulo punika, Sang Nila Utama ningali kéwan ingkang wujudipun mèmper kados singa. Pramila papan punika dipunparingi nami Singapura (makna "kitha singa).

Galeri[sunting | sunting sumber]

Arsitektur Merlion[sunting | sunting sumber]

Merlion dipunrancang déning Mr. Fraser Brunner, anggota panitiya suvenir lan kurator ing Van Kleef Aquarium. Ndhas singa nglambangaken singa ingkang naté dipuntingali dening Pangèran Sang Nila Utama ingkang wonten ing “Sejarah Melayu”. Wuntut iwak Merlion nglambangaken kitha dangu Temasek (maknanipun seganten ing basa Jawi).

Kanthi inggil 8,6 mèter lan bobot 70 ton, reca Merlion dipunwangun saking campuran semèn déning seniman Singapura, almarhum Mr. Lim Nang Seng. Reca Merlion ingkang kalih langkung alit, ingilipun 2 meter, lan 3 bobot ton, ugi dipunwangun déning Mr. Lim. Merlion dipunwangun dados lambang kagem nyambut sedaya wisatawan ing Singapura.”

Wekdal punika, cacahipun wisatawan ingkang mirsani Merlion sampun wonten langkung saking setunggal yuta saben taunipun. Panggènanipun reca ingkang énggal inggih menika ing sisih One Fullerton, inggih punika taman ingkang wiyaripun 2.500 mèter pesagi ingkang nembé dipunwangun.[2]

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)www.wisatasingapura.sg(dipuntingali tanggal 7 Oktober 2011)
  2. ^ (id)www.dalimunthe.com(dipuntiganli tanggal 7 Oktober 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Merlion&oldid=833049"