Menara Juche

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Menara Juche
Jeneng Koréa
Chosŏn'gŭl 주체사상탑
Hancha 主體思想塔
McCune–Reischauer Chuch'e Sasangt'ap
Alih aksara Juche Sasangtap

Menara Juche ingkang dipunresmekaken ing tanggal 15 April 1982, sareng kaliyan HUT kaping 70 pimpinan Korea Lor inggih punika Kim Il-sung. Menara punika nginggilipun 150 meter lan ing pungkasanipun wonten obor ingkang dipundamel saking bahan langka. Menara dipundamel saking 70 kulit granit, ingkang ateges lambang gesangipun Kim Il-sung wekdal punika. Menara punika nggadahi ateges ide kamandirian Juche kanthi wentuk arsitektur tugu jinis pagoda sèla ingkang dipunbiyangun ing pramodern Korea. Wonten grup patung ing ngajengipun menara inggih punika tigang tokoh inggih punika tiyang ingkang nyambut damel, petani, lan intelektual ingkang bekta palu, clurit, lan bekta kuas. Sedya punika ateges sipat struktur kelas Partai. Menara boten tebih saking kali Taedong mlampah ngelajengipun kitha Pyongyang.[1]

Tradisi ing Kumsusan Memorial Palace[sunting | sunting sumber]

Ing mangsa semi, Mangyongdae lan Kumsusan Memorial Palace dados papan pinujon rakyat Korea amargi papan punika minangka papan kalairan Presiden Kim Il Sung, sapanunggalipun punika wonten pasareanipun. Panggenanipun Mangyongdae mboten tebih saking Pyongyang. Lokasipun ing bukit. Saking kainggilanipun punika, saged dipuntingali paningalan ing pundhi kemawon pramila papan punika dipunsebat Mangyong utawi Sedasa Ewu Paningalan.[2]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Koordinat: 39°1′3.52″N 125°45′48.05″E / 39.0176444°N 125.7633472°E / 39.0176444; 125.7633472

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)www.orientalarchitecture.com(dipuntingali tanggal 20 September 2011)
  2. ^ (id)hoteldantiketmurah.com(dipuntingali tanggal 20 September 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Menara_Juche&oldid=832762"