Memori komputer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Memori (luwih sering disebut memori fisik) yakuwi istilah generik kang nunjukaké media nyimpen data ning piranti komputer. Nggal program lan data kang wis diproses dening prosesor bakal disimpen ning memori fisik. Data kang disimpan ning memori fisik kuwi sipaté sementara, amarga data kang disimpan ning sajeroné kuwi bakal kesimpen menawa komputer kasebut esih dialiri daya. Ananging nalika komputer iku direset utawa dipateni, data kang kasimpen ning memori fisik bakalan ilang. Mula kuwi, sadhurungé mateni komputer, kabeh data sing durung disimpan neng media kanggo nyimpanan permanen (berbasis disk, kayata hard disk utawa floppy disk). Memori fisik umumé bentuké Random Access Memory (RAM), kang duweni sipat dinamis (DRAM).

Carané migunakaké memori[sunting | sunting sumber]

Komponen utama ning sistem komputer yakuwi Arithmetic and Logic Unit (ALU), Control Circuitry, Storage Space lan piranti Input/Output. Tanpa anané memori, komputer namung duweni guna kanggo mroses sinyal digital, tuladhané kalkulator atawa media player.

Memori bisa kanggo nyimpen data, instruksi lan informasi kuwi sing gawe komputer bisa disebut komputer multi-fungsi (general-purpose). Komputer kagolong piranti digital, mulané informasiné kuwi bentuké sistem bilangan biner (binary). Teks, angka, gambar, suwara lan video dikonversikaké dadi kumpulan bilangan biner (binary digit atawa disingkat bit). Kumpulan bilangan biner luwih kondang karo istilah BYTE, yakuwi 1 byte = 8 bits. tambah gedhe memoriné tambah akeh uga informasi kang bisa disimpen ning sakjeroné komputer (media kanggo nyimpen).

Jinis-jinis memori[sunting | sunting sumber]

Jinis memori kang akeh dimigunakaké masarakat, yakuwi:

Bagian memori[sunting | sunting sumber]

Arsitektur komputer kayata arsitektur von Neumann, kapasitasé lan cepeté memori bisa dibedakaké migunakaké hierarki memori. Hierarki iki digawe saka jenis memori kang paling cepat nganti kang paling lelet; digawe saka kang paling cilik kapasitasé nganti paling gedhe kapasitasé; lan diurutaké saka rega nggal bit memoriné, mulai saka kang paling dhuwur (larang) nganti kang paling andhap (murah).

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Memori_komputer&oldid=840063"