Melvil Dewey

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Melvil Dewey

Melvil Dewey
Lair Melville Louis Kossuth Dewey
10 Desember 1851
Adams Center, New York
Pati 26 Desember 1931 (umur 80)
Lake Placid, Florida
Kabangsan American
Pendhidhikan Amherst College
Pakaryan pustakawan, resor pangembang, pambaharu
Misuwur bab Dewey Decimal Classification
Agama Kristean
Garwa Annie R. Godfrey (1878)
Emily McKay Beal (1924)
Kulawarga Godfrey Dewey (son)
Tapak asma

Melvi Dewey kanthi nama jangkep Melville Louis Kossuth (Melvil) Dewey,lair taun 1851 sasi Desember tanggal sepuluh (10) yaiku pustakawan lan akademisi asal Amérika ingkang nggagas paling disik urusan sistem klasifikasi ing donya perpustakaan. Sistem klasifikasi modhèl per-sepuluhan iki disingkat DDC (Dewey Decimal Classification).

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Melvil_Dewey&oldid=833861"