Mekanika Lagrangian

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Mekanika Lagrangian iku pangembangan formulasi mekanika klasik ditepungaké déning Joseph Louis Lagrange taun 1788. Jroning mekanika Lagrangian, alur benda diantuki kanthi nggolèki jalur sing minimaké aksi, sawijining kuantitas sing arupa integral saka Lagrangian salakuné wektu. Lagrangian kanggo mekanika klasik dibédakaké karo energi kinetik lan energi potensial.