McLaren F1

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
McLaren F1
McLaren F1 logo.
McLaren F1
Prodhusèn McLaren Automotive
Parusahan indhuk McLaren Group
Mangsa sajroning produksi 1992–2002[1]
(106 produced)
Perakitan Woking, Surrey, England
Modhèl sawisé McLaren MP4-12C
Klas Sports car
Wangun rangka 2-door 3-seat coupé
Layout RMR layout
Mesin 60° 6.1 L BMW S70/2 V12
Transmisi 6-speed manual
Let sumbu rodha 2.718 mm (107.0 in)
Dawa 4.287 mm (168.8 in)
Amba 1.820 mm (71.7 in)
Dhuwur 1.140 mm (44.9 in)
Bobot kothong 1.140 kg (2,513 lb)
Mobil sajinis McLaren F1 LM
McLaren F1 GTR
Desainer Gordon Murray & Peter Stevens

McLaren F1 yaiku montor super sing digawé lan diprodhuksi saka McLaren Automotive. Mulane konsep diandhut karo Gordon Murray, dheweké percaya Ron Dennis ning mburi proyeke iki lan klebu uga Peter Stevens kanggo desain eksterior mobil. Ing tanggal 31 Maret 1998, dheweke ngatur cathetan banteré mobil ning dalan gedhe paling banter ning dunya, tpping yaiku (372 km/jam) nganggo rev limiter lan 240 mph (386,24 km/jam) karo rev limiter dibusak. Mobil iki nduweni fitur desain eksklusif lan teknologi luwih apik ketimbang mobil liyane sing ngrancang yaiku Gordon Murray. Mobil iki dirancang dudu ning panggonan trek balap, ananging eneng balapan mobil desain bisa menangke balapan, kalebu uga mubengi trek Le Mans ing taun 1995. Mobil iki diprodhuksi ing tau 1992 nganti 1998. Total cacahé prodhuksi yaiku 106 mobil. Ing taun 1994, majalah Autocar mobil Inggris ndandharake McLaren F1 dadi mesin sing apik dibangung ning dalan umum. Ing jaman kuwi iki dadi sejarah mobil paling banter.

Desain[sunting | sunting sumber]

Konsep desain digawe karo chief emngineer Gordon Murray yaiku salah sawijining uwong sing nggawe rancangan mobil, sing nduweni bobot entheng, lan dayane dhuwur. Iki kelakon amarga nggunakake bahan-bahan sing nduweni teknologi dhuwur lan larang kaya serat karbon, titanium, emas, magnesium, lan kevlar. F1 mobil diprodhuksi pisanan nggunakake sasis monocue serat karbon. Gordon Murray wis mikirke iki wis kat jaman enom, nalika numpak pesawat balik saka Grand PrixItalia ing taun 1988 ananging iki namung sketsane.







Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=McLaren_F1&oldid=831722"