Mazhab Hambali

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
Allah1.png
Rukun Islam
Syahadat · Shalat · Pasa
Zakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Al-Qur'an · Malaikat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Muhammad SAW
Nabi & Rasul · Sahabat
Ahlul Bait
Kota Suci
Mekkah ·Madinah · Yerusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Hijrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitektur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitektur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Teks & Hukum
Al-Qur'an ·Hadist · Sunnah
Fiqih · Fatwa · Syariat
Mazhab
Sunni
Hanafi ·Hambali
Maliki ·Syafi'i
Syi'ah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Mazhab Hambali / Imam Ahmad bin Hanbal dicetusake dening Ahmad bin Muhammad Hanbal bin Hilal. Dasar-dasare kang pokok yaiku gunakake pathokan marang:

  1. al-Qur-an
  2. Hadits marfu'
  3. Fatwa sahabat lan wong-wong kang luwih cedhak karo al-Qur-an lan hadits, ing antarane fatwa kang beda
  4. Hadits mursal
  5. Qiyas

Mazhab iki dianut akeh-akahe pendhudhuk Hejaz, ing pedalaman Oman lan saperangan panggonan sadawane Teluk Persia lan ing saperangan kutha Asia Tengah.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mazhab_Hambali&oldid=834146"