Mayoret

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Majorette (dancer)
Mażoretki orkiestry dętej z Głogowa.JPG
Grup Mayoret
Panggawean
Jeneng Majorette
Bidang kagiatan Entertainment, dance
Deskripsi
Keahlian Hand-eye coordination, physical fitness
Lapangan kerja Marching bands, parades
Pekerjaan kang ana hubungané Cheerleader, dancer

Mayoret iku wong kang nglakokake beksa, tari, utawa joged ing arak-arakan utawa barisan drum band lan ngganggawa tongkat kang diarani baton. Umume mayoret iku wong wadon, nanging saiki uga ana mayoret lanang biyasane ing militer. Mayoret jaman biyen mung dadi pemandu sorak, ing marching band banjur digawe lan diowahi dadi kaya saiki. Mayoret biyasane isa mubeng-mubengke tongkat, bayonet, tongkat gendera, lan nguncalake baton. Saliyane iku uga nglakoni obah kang bisa gawe wong kang ndeleng seneng.[1]

Ing Indonésia, mayoret ing drum band ora mung dadi tukang beksan utawa tukang tari, mayoret ing Indonésia didadekake pimpinan barisan. Mayoret uga asring dadi komandan lapangan marching band (basa Inggris: Field Commander).

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mayoret&oldid=833288"