Max Havelaar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Max Havelaar iku karya Multatuli (Eduard Douwes Dekker) sing muncul taun 1860, kang diakoni minangka karya sastra Walanda kang wigati banget sebab dianggep miwiti gaya tulisan anyar.

Ing Indonésia, karya iki diregani banget amarga arupa karya sapisanan sing nyata-nyata mbèbèraké nasib rakyat sing dijajah. Max Havelaar nyeritaaké ngenani bagian tanam paksa sing nindhes kaum bumiputra ingng daérah Lebak, Banten. Max Havelaar iku karya ageng kang diakoni minangka sabagéan saka karya sastra donya. Ing salah sawijiné bagiané ngandhut drama ngenani Saijah lan Adinda sing nrenyuhaké, nganti kerep dikutip lan dadi topik kanggo drama panggung.

Roman iki mung ditulis déning Multatuli jroning sesasi ing taun 1859 ing sawijining losmen ing Belgia. Sataun sabanjuré, yakuwi taun 1860 roman iku muncul kanggo sing sepisanan.

Hermann Hesse ing jero bukuné sesirah: Die Welt Bibliothek (Perpustakaan Dunia) nglebokaké Max Havelaar ing urutan buku wacan sing disenengi banget. Malah Max Havelaar saiki dadi wacan wajib ing sekolah ing negara Walanda.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Max_Havelaar&oldid=825072"