Masakan Singapura

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Masakan Singapura yaiku indikasi saka maneka etnis budaya Singapura kang asale saka Malaysia, minangka produk saka pirang=pirang abad amarga interaksi budaya menyang lokasi strategis Singapura. Panganan didayani dening Melayu asli,[1] masakan Cina kang dominan, Indonésia, India, Peranakan, lan tradisi Barat (utamane Inggris lan saperangan saka Portugis kang didayani dening Eurasia, kang dikenal minangka Kristang) wiwit diadegake Singapura dening Inggris ing abad 19. Pengaruh saka daerah liya kayata Sri Lanka, Thailand, Filipina, lan Timur Tengah kang uga ana sajroning budaya panganan lokal. Ing warung jajanan Singapura, tuladhane, koki kanthi latar buri Tionghoa didayani dening budaya India menawa eksperimen nganggo bumbu lan bahan-bahan kayata asem, kunir, lan minyak Samin, dene koki India menawa nyuguhake suguhan mi goreng.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Masakan_Singapura&oldid=837715"