Masakan Peranakan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Masakan Peranakan utawa Masakan Nonya ngaabungake pengaruh Cina, Melayu lan liyane dadi perpaduan kang unik.

Peranakan yaiku keturunan migran asal Cina wiwitan kang netep ing Penang, Malaka, Indonésia lan Singapura, banjur kawin karo wong Melayu lokal. Sajroning basa melayu kuno tembung nonya (uga dieja nyonya), sawijining istilah pakurmatan lan sih-kinasihe tumrap wong wadon saka status sosial kang punjul (saperangan saka Madame lan saperangan saka bibi), wis dadi kanggi ngrujuk masakan saka Perakanan.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Masakan_Peranakan&oldid=837713"