Masakan Finlandia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Karelian pasty
Mämmi, hidangan penutup tradisional Finlandia dengan tambahan susu dan gula.
Lingonberries are common throughout Finland

Masakan Finlandia inggih punika hidangan ingkang dipunsajiakén dèning tiyang Finlandia, kaliyan bahan panganan arupa bahan sejènis sèrèal kadasta gandum cémèng, haver lan jèlai. janganan ingkang dipunginaakén ing masakan tradsional inggih punika Brassica rapa, ananging saksampunè abad ke-18 dipungantos kaliyan kéntang.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Masakan Finlandia saged dipunbentenaken sifatipun adedasar kesehatan, kadasta gandum-ganduman lan buah berry ingkang dipunginaaken secara frekuen. tiyang kasebut milih gandum-ganduman kadastai gandum cemeng, haver lan jelai. Jenis buah berry dipunginaaken ing masakan Finlandia inggih punika Hippophae rhamnoides, blueberry lan Rubus chamaemorus.[1]

Finlandia sampun nepangaken konsep masak ingkang spesifik ing peradaban Barat lan Timur. setunggal konsep punika inggih punika ginaaken rempah-rempah. tepangan punika ingkang spesifik kangge masakan Finlandia ingkang modern. ing sisih panganan ing benua saged ningkataken popularitas, lan dipunsebat panganan tradisional. panganan kasebut gadahi raos sekeco, ananging gadahi efek visual ingkang kiat.[1]

panganan tradisional Finlandia ginaaken bahan panganan inggih punika iwakn, daging, janganan lan jamur. namung, gaya masak kasebut benten setunggal bagian saking negara ke yang lain dan ke kepentingan. Ketika orang Finlandia Timur membuat makanan kaliyan bahan katamtu, ing negara bagian kulon resep ingkang spesifik adedasar bahan lokal. Jamur kasebut kawiwitan kangge dipunginaaken dening tiyang Finlandia menawi ing Perang Dunia II.[1]

sakpunikai, masakan Finlandia ugi dipuntampilaken ingkang gampil kangge nyerna, sebagai bahan utami inggih punika sayuran. panganan punika ugi dipunsediaken ing jumlah ingkang alit. punika tanda menawi negara ingi Eropa, sami kaliyann Amerika, sampun mboten mewajari gaya masak tiyang Finlandia. tiyang sampun mengimpor resep lan mengimplementasikan kaliyan makanan sedinten-dinten. Secara umum, Spaghetti Bolognaise, pizza, makanan siap saji lan jenis variasi salad, inggih punika ingkang sangat umum kangge Finns. Kota utama ing Finlandia ugi nyajiaken masakan Cina, masakan India dan masakan Thailand.[1]

Masakan Finlandia ngupas ing katah kasempatan. punika dipunkasilaken saksampune bandingaken kaliyan panganan ingkang sae ing donyaa, kadasta masakan Italia lan masakan Perancis. Namung, tiyang sanes sampun ngklaim menawi masakan Finlandia mboten gadahi keanekaragaman lan sanesipun, apresiasi ing kesegaran lan raos ingkang sekeco ing panganan tradisional Finlandia.[1]

Jenis hidangan[sunting | sunting sumber]

Nasi[sunting | sunting sumber]

Wonten 3 resep nasi saking Finlandia, yaiku:

Ikan[sunting | sunting sumber]

Wonten 17 resep iwak sakingi Finlandia, yaiku:[2] }}

Kue[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Masakan_Finlandia&oldid=835534"