Masada

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Masada*
Situs Warisan Donya UNESCO

Diwan-i-Khas – Hall of Private Audience
Diwan-i-Khas – Hall of Private Audience
Negara Israel
Tipe Cultural
Kriteria iii, iv, vi
Referensi 1040
Wilayah Europe and North Africa
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 2001  (Sèsi 25th)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.
gamabr Masada

Masada ingkang dipunbiyangun dening raja Yudea HerodesAgung lan dipundadosaken komplek istana ingkang ageng kanthi gaya klasik Romawi. Sasampunipun Yudea dados provinsi Kekaisaran Romawi, papan punika dados panglindungan saking tiyang ingkang slamet saking pamberontakan Yahudi, pramila papan punika dados lambang tiyang Yahudi.[1]

Masada dumunung ing nginggiipun sèla ing pinggir Gurun Yudea lan lembah Laut Mati, antawisipun Sdom lan Ein Gedi. Ing bageyan nginggilipun sèla gadhahi wentuk jajaran genjang, panjang saking lor dumugi kidul. Nginggilipun inggih punika 440 ing nginggilipun Laut Mati(50 m dpl), lan piyambaan, mboten tebih saking jurang dalam ing sedaya sisih. Posisi ingkang wentukipun benteng alam, lan papan- papan ingkang asri dadosaken benteng. Akses kagem zaman dangu (tuladha Yosefus ) inggih punika gadhahi sebatan Margi Ula curam saking wetan (saking Laut Mati), Watu Putih saking kulon.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Sejarah Masada[sunting | sunting sumber]

Papan punika dereng dipunmangertosi ngantos taun 1838, sawekdal dening Amerika E. Robinson lan E. Smith ningali saking teleskop sèla saking Ein Gedi-. Wiwitipun situs punika dipunpurugi dening misionaris Amerika SW Wolcott lan palukis Inggris Tipping ingkang gambaraken edisi basa Inggris saking "Perang Yahudi" dening Yosefus. Ekspedisi arkeologi saking Amerika, Perancis lan Jerman.

Ing abad 20 Masada dados saking negara Yahudi. Inggih punika dados situs ziarah kagem kelompok pamuda lan anggota Haganah. Ing taun 1949, ing pungkasan Perang Kamerdekaan, bendera Israel wonten ing puncak Masada. Situs dipunpriksa lan dipuneksplorasi dening Shemariyahu Gutman, ing taun 1963 ing ngandhap profesor Yigael Yadin.Survei Israel saking Masada dipunlajengaken ing taun 1955-1956.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)whc.unesco.org(dipuntingali tanggal 27 September 2011)
  2. ^ (en)mosaic.lk.net(dipuntingali tanggal 27 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Masada&oldid=877480"