Mary Robinson

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kanggé penyair, pirsani Mary Robinson (1757-1800)
Kanggé "The Maid of Buttermere, pirsani Mary Robinson (1778-1837)
Mary Robinson
Mary Robinson

Mary Robinson, wulan Agustus 2009


Présidhèn Irlandia kaping 7
Mangsa jabatan
3 Desember 1990 – 12 September 1997
Pejabat sadurungé Patrick Hillery
Pengganti Mary McAleese

Lair 21 Mei 1944 (umur 69)
Ballina, County Mayo
Partai pulitik Independent (mawi dhukungan Partai Buruh)
Pasangan Nick Robinson
Profèsi Barrister, mantan Senator

Mary Robinson (basa Irlandia: Máire Mhic Róibín), lair ing Ballina, County Mayo, 21 Mei 1944; umur 69 taun), dipunpilih minangka présidhèn wanita sepindhah ing Irlandia nalika taun 1990. Antawis taun 1997 lan 2002 panjenenganipun dados komisaris PBB kanggé urusan HAM.

Panjenenganipun nempuh pendhidhikan ing Trinity College lan King's Inns ing Dublin, lan salajengipun ing Harvard, Amérika Sarékat. Lajeng panjenenganipun wiwit mucal mata kuliah hukum internasional ing Trinity College. Panjenenganipun tetep wonten mriku dumugi taun 1990, nalika panjenenganipun dipunangkat minangka présidhèn. Panjenenganipun wonten ing Labour Party lan dipundhukung déning Green Party lan Worker's Party. Minangka présidhèn panjenenganipun nyambut damel kanthi temen kanggé gambaran modhèrn kanggé donya internasional.

Didhisiki déning:
Patrick Hillery
Présidhèn Républik Irlandia
1990-1997
Diganti déning:
Mary McAleese
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mary_Robinson&oldid=822929"