Mary II saking Inggris

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mary II
Ratu Inggris, Skotlandia lan Irlandia (salajengipun...)
Pamaréntahan 13 Februari 1689 – 28 Desember 1694
Panobatan 11 April 1689
Didhisiki James II lan VII
Pangganti William III lan II
Co-monarch William III lan II
Èstrinipun William III lan II
House House of Stuart
Bapa James II lan VII
Ibu Lady Anne Hyde
Miyos 30 April 1662


(N.S.: 10 Mei 1662)
St. James's Palace, London

Tilar donya 28 Desember 1694 (umur 32)
(N.S.: 7 Januari 1695}
Kensington Palace, London
Dipunsarèkaken 5 Maret 1695
Westminster Abbey, London

Maria II (30 April 166228 Desember 1694) punika ratu Britania Raya ingkang jumeneng dados ratu Inggris lan Irlandia wiwit tanggal 13 Februari 1689, lan ratu Skotlandia wiwit tanggal 11 April 1689 dumugi tilar donyanipun.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • Waller, Maureen, "Sovereign Ladies: Sex, Sacrifice, and Power. The Six Reigning Queens of England." St. Martin's Press, New York, 2006. ISBN 0-312-33801-5


Sing mengku  sadurungé:
James II
Ratu Inggris lan Irlandia, Ratu Skotlandia
Wangsa Stuart

1689–1694
(sesarengan William III)
Diganti déning:
William III
tahta kiyambakan