Mary Harris

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Mary Harris Jones inggih punika salah satunggalng paraga ingkang misuwur wonten ing donya. Piyambakipun miyos tanggal 1 Agustus 1837 wonten ing Cork, Italia.

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Mary Harris miyos saking Richard kaliyan Mary Haris. Piyambakipun kasil saking garis panjang agigator sisial. Kakek saking bapakipun dipun-gantung dening bangsa Inggriss supados dados pejuang kamardikan. Kathah sumber ngandharaken bilih bapakipun ugi kalebet dados pejuang kamardikan ingkang dipun-gantung, boten dangu saking dipun-gantungipun bapakipun, Marry mlayu dhateng Irlandia kaliyan kulawarganipun. Piyambakipun dados warga tetap Irlandia, manggen wonten ing Toronto, Ontario nalika taun 1841.

Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Marry sekolah wonten ing sekolah umum ing Toronto, lulus sekolah nalika taun 1854 yuswanipun 17 taun. Taun salajengipun, piyambakipun dados tutor wonten ing Maine. Piyambakipun pikantuk sertifikat ngasta wonten ing Michigan nalika taun 1857 nalika yuswanipun 20 taun, lan ngasta wonten ing St Mary wonten ing Monroe, Michigan.[1]

Seda[sunting | sunting sumber]

Marry Haris seda nalika tanggal 30 November 1930 wonten ing Silver Spring, Maryland.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)[1](dipunundhuh tanggal 18 Oktober 2012)
  2. ^ (en)[2](dipunundhuh tanggal 18 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mary_Harris&oldid=834936"