Marouane Chamakh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Marouane Chamakh
Chamakh Emirates Cup cropped.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Marouane Chamakh
Tanggal lair 10 Januari 1984 (umur 30)
Papan lair Tonneins, Perancis
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[1]
Posisi pamain Penyerang
Informasi klub
Klub saiki Arsenal
Nomer 29
Karir remaja
1988–1994 Nérac
1994–2000 Marmandais
2000–2003 Bordeaux
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2003–2010 Bordeaux 230 (56)
2010– Arsenal 40 (8)
Tim nasional
2003 U-19 Perancis 1 (0)
2003– Maroko 61 (17)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 16:15, 5 Mei 2012 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 22:00, 30 Maret 2012 (UTC)


Marouane Chamakh (Basa Arab: مروان الشماخ‎; lair ing Tonneins, Perancis, 10 Januari 1984; umur 30 taun) yaiku salah sijining pemain bal-balan Maroko, sing saiki main ing Arsenal F.C. lan nduwe nomer geger 29. Sadurungé main kanggo Arsenal F.C., panjenengané main kanggo Bordeaux.[2][3]

Chamakh nalika latian karo Bordeaux taun 2009.

Chamakh miwiti kariré ing pirang-pirang klub, kayata Aquitaine. Ing taun 2000, panjenengané nandatangani kontrak karo Bordeaux. Chamakh nggawé debut profesional kanggo klub iki ing Liga Prancis 2008-2009. Panjenengane ngentekaké 9 taun ing klub iki lan mbiyantu Bordeaux menangaké Piala Prancis. Ing Liga Prancis 2008-2009, Chamakh menangaké gelar juara liga sing kapisan bareng Bordeaux. Klub iki uga menangaké Piala Perancis 2009.

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Bordeaux

Internasional[sunting | sunting sumber]

Maroko

Individu[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "La fiche de Marouane Chamakh". Ligue de Football Professionnel. http://www.lfp.fr/joueur/chamakh-marouane. Retrieved 2011-3-27.
  2. ^ "Marouane Chamakh completes move to Arsenal", Arsenal F.C., 21 May 2010. diaksès tanggal 16 February 2011. 
  3. ^ Russell Kempson. "Marouane Chamakh signs long-term deal with Arsenal", 21 May 2010. diaksès tanggal 16 February 2011. 

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marouane_Chamakh&oldid=835328"