Mark Twain

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Samuel Langhorne Clemens
MarkTwain.LOC.jpg
Jeneng samaran Mark Twain
Lair 30 November 1835
Florida, Missouri, AS
Séda 21 April 1910 (usia 74)
Redding, Connecticut, AS
Pagawéan Pengarang
Mark Twain (1909)

Samuel Langhorne Clemens (lair 30 November 1835 – tilar donya 21 April 1910 kanthi umur74 taun), luwih dikenal miturut jeneng sesinglon Mark Twain, yaiku novelis, penulis, lan guru kabangsan Amérika Sarékat.[1] Karyané kang paling terkenal yaiku The Adventures of Huckleberry Finn, The Adventures of Tom Sawyer, The Prince and the Pauper, A Connecticut Yankee in King Arthur's Court lan buku non-fiksi kang judhulé, Life on the Mississippi.[1]

Mark Twain dilahirké ing taun 1835.[1] Mark digedhèké ning Hannibal, Missouri, kutha cilik ing pinggir kali Mississippi, ing Amérika Sarékat.[1] Nalika remaja dhéwéké seneng kapal-kapal uap kang liwat ana ing kali gedhé kang ana ing Amerika Serikat kuwi.[1]

Nalika isih nom, Twain wis kerja dadi juru cétak ing percétakan, lan uga nulis ing koran.[2] Minangka nom-noman kang nembé umur las-lasan, Twain wis dadi nakhoda kapal kali lan 4 taun ning kali Mississippi.[2]

Nalika Perang Sadulur Amérika pecah ing taun 1860, Mark pindhah menyang dhaérah kulon yaiku California.[2] Nalika kuwi dhéwéké wiwit ganti jeneng dadi "Mark Twain" kang tegesé "rong dhepa jeroné".[2] Kuwi yaiku istilah kang dienggo para awak kapal nalika ngukur jeroné banyu.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (en)Mark Twain(25 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e (en)Mark Twain(25 Juli 2011)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mark_Twain&oldid=883240"