Marguerite saking Provence

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Marguerite saking Provence
Permaisuri Prancis
Tenure 27 Mei 1234 – 25 Agustus 1270
Panobatan 28 Mei 1234
Garwa Louis IX saking Prancis
Isu
Isabella, Ratu Navarra
Philippe III saking Perancis
Blanche saking Perancis
Marguerite saking Perancis, Adipati Wanita Brabant
Robert, Pangeran Clermont
Agnès saking Perancis, Adipati Wanita Burgundia
House Wangsa Aragon
Wangsa Kapetia
Bapa Ramon Berenguer IV, Pangeran Provence
Ibu Béatrice saking Savoie
Miyos Musim semi taun 1221
Forcalquier
Tilar donya 21 Desember 1295 (yuswa 74)
Paris

Marguerite saking Provence (Forcalquier, musim semi taun 1221[1] – 21 Desember 1295, Paris) minangka salah sijining Ratu Prancis, minangka garwanipun Raja Louis IX saking Prancis. Panjenengane minangka putri sulung Pangeran Provence lan Béatrice saking Savoie.

Keluarga[sunting | sunting sumber]

Eyang paternale yaiku Alfonso II lan Gersende II de Sabran. Eyang maternale yaiku Thomas I saking Savoie lan Marguerite saking Jenewa.

Adik-adike yaiku :

  • Éléonore saking Provence, sing dadi permaisuri Inggris,
  • Sancie saking Provence, sing dadi permaisuri Jerman, lan
  • Béatrice saking Provence, sing dadi permaisuri Sisilia.

Keturunan[sunting | sunting sumber]

Dengan Louis IX saking Prancis:

  1. Blanche (1240 – 29 April 1243)
  2. Isabelle (2 Maret 1241 – 28 Januari 1271), nikah kaliyan Teobaldo II saking Navarra
  3. Louis (25 Pebruari 1244 – Januari 1260)
  4. Philippe III saking Perancis (1 Mei 1245 – 5 Oktober 1285), nikah sing kapisan karo Isabel dari Aragon, karo sapa panjenengane nduweni keturunan, kamasuk Philippe IV dari Perancis lan Charles, Pangeran Valois; kaloro karo Marie dari Brabant, Ratu Perancis, karo sapa panjenengane nduweni keturunan, kamasuk Marguerite saking Perancis.
  5. Jean (lahir lan tilar donya taun 1248)
  6. Jean Tristan (1250 – 3 Agustus 1270), lair ing Mesir nalika bapake perang salib kapisan lan tilar donya ing Tunisia ing perang salib kaloro
  7. Pierre (1251–1284)
  8. Blanche (1253–1323), menikahi Fernando de la Cerda
  9. Marguerite (1254–1271), nikah kaliyan Jean I, Adipati Brabant
  10. Robert, Pangeran Clermont (1256 – 7 Pebruari 1317), nikah kaliyan Béatrice saking Burgundia, karo sapa panjenengane nduweni keturunan. Panjenengane minangka leluhur Raja Henri IV saking Perancis.
  11. Agnès (tahun 1260 – 19 Desember 1327), nikah kaliyan Robert II, Adipati Burgundia

Silsilah[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Charles Cawley, Medieval Lands, Provence

Sumber[sunting | sunting sumber]

  • Murray, Jacqueline, Conflicted Identities and Multiple Masculinities, 1999
  • Costain, Thomas B., The Plantagenets, The Magnificent Century, 1951
Marguerite saking Provence
Lair: Musim Semi 1221 Tilar donya: 21 Desember 1295
Perancis
Sing mengku  sadurungé:
Blanche saking Kastilia
Permaisuri Prancis
1234–1270
Diganti déning:
Isabel saking Aragon