Marco Materazzi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Marco Materazzi
Marco Materazzi - Inter Mailand (2).jpg
Informasi Pribadi
Jeneng pepak Marco Materazzi
Tanggal lair 19 Agustus 1973 (umur 41)
Papan lair Lecce, Italy
Dhuwur 1.93 m
Posisi main Centre back
Informasi klub
Klub saiki Free Agent
Nomer -
Karier junior
1990–1991 Messino Peloro
1991–1993 Tori de Quinto
Karier senior*
Tahun Tim Tampil (Gol)
1993–1994 Marsala 25 (4)
1994–1995 Trapani 13 (2)
1995–1998 Perugia 47 (7)
1996-1997 Carpi (loan) 18 (7)
1998–1999 Everton 25 (2)
1999–2001 Perugia 51 (15)
2001–2011 Internazionale 184 (18)
Tim nasional
2001–2008 Italy 41 (2)
* Penampilan dan gol di klub senior hanya dihitung dari liga domestik dan akurat per 22 May 2011.

‡ Penampilan dan gol di tim nasional akurat per 9 June 2008

Marco Materazzi (lair ing Lecce, 19 Agustus 1973; umur 41 taun) inggih menika pemain bal-balan saking negari Italia ingkang nggadhahi inggil 193 cm. Samenika pemain bal ingkang asring dipunsebat kanthi asma Matrix main ing klub saking Italia, Inter Milan.[1] Matrix damel setunggal gol nalika Italia mungsuh Republik Ceko ing Piala Dunia 2006 saking tendhangan pojok, amargi menika Italia menang 2-0. Matrix asring sinebat minangka pahlawan Italia nalika final Piala Dunia 2006.[1] Nalika semanten Matrik nglebetaken setunggal gol lan Italia menang kanthi babak adu penalti nglawan Perancis.[1] Matrix nate dipunsrudhug dening pemain bal Perancis Zinedine Zidane.[1] Akibat kedaden menika, Zidane dipunparingi kartu abrit lan Italia saged nelokaken Perancis.[1] Materazzi dipusebat dening fansipun kanthi nami The Matrix lan The Butcher, amargi nggadhahi agresivitas nalika main bal.[2]

Kanugrahan[sunting | sunting sumber]

Marco Materazzi sampun kathah angsal kanugrahan nalika main ing klub Inter Milan, ing antawisipun: (1) juara Liga Champions taun 2010, (2) juara Coppa Italia taun 2005, 2006, 2010, 2011, (3) juara Piala antar Klub FIFA taun 2011, (4) juara Serie A Italia taun 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, (5) juara Super Coppa taun 2005, 2006, 2008, 2010, lan (6) juara dunia FIFA World Cup taun 2006.[3]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)Marco Materazzi Resmi Tanpa Klub (dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011)
  2. ^ (en)www.timesonline.co.uk (dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011)
  3. ^ (en)Marco Materazzi (dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011)


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(id)Marco Materazzi Resmi Tanpa Klub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marco_Materazzi&oldid=831191"