Marc-Joseph Marion du Fresne

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Marc-Joseph Marion du Fresne kang lair 22 Mei 1724 – mati 12 Juni 1772 nlika umur 48 tahun yaiku penjelajah Perancis[1]. Dèwèké lahir ing Saint Malo lan gabung karo French East India Company nalika umur 11 tahun minang kasub-letnan ing kapal Duc de Bourgogne.[1] Dèwèké ngomandoni pira-pira kapal lan dadi kaptèn nalika tahun 1745.[1] Dwèèké uga nemukaké kepuloan Prince Edward lan kepuloan Crozet sakdurungé nglayar marang Australia.[1] Marc-Joseph Marion du Fresne utawa biasa disebut Dufresne yaiku penjelajah Kebangsaan Perancis kang gawe penemuan penting ing Samudra Hindia lor, ing Tasmania lan Selandia Baru, ing ngendi deweke mati. Jenenge diabadikake ing pira-pira jeneng panggonan, sarta jeneng kapal penaliten menehi dukungan logistik kanggo Wilayah Perancis Selatan Île Amsterdam, Île Saint-Paul, Îles Crozet, lan Îles Kerguelen, para Marion Dufresne II. Deweke lair saka bapak kang jenenge Marion Julien du Fresne lan ibu Seraphique Marie, (née Le Fer de la Lande) nalika tanggal 22 Mei 1724 ing Saint Malo, Brittany, Perancis. Lan gabung karo French East India Company nalika umur 11 tahun minangka sub-letnan ing kapal Duc de Bourgogne.[1]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Marion Dufresne ngentekake telung wulan minangka tawanan perang ing Inggris nalika tahun 1747. [2] Balik marang Prancis, deweke dikerjakake dening Perancis East India Co lan voyaged marang Afrika, Cina, India lan Hindia Belanda. [2] Nalika 20 April 1756 ing Gereja St Louis, Lorient, Brittany, deweke nikah karo Julie Bernardine Guilmaut de Beaulieu, ananging ora dikei keturunan. [2] Sakwise dinas militer sakwene Perang pitung tahun, nalika 1761 deweke jikuk astronom Alexandre Gui Pingré marang Samudera Hindia kanggo naliti transit Venus, lan mimpin panjelajahan marang Seychelles nalika tahun 1768 sakdurunge mapan ing Isle de France. [2] Sakwene Perang Suksesi Austria, Deweke ngomandoni pira-pira kapal lan dadi kapten nalika tahun 1745.[1] Deweke uga nemokaké kepuloan Prince Edward lan kepuloan Crozet sak durunge nglayar marang Australia.[1] Deweke ngentekeke wektu ing Tasmania, karo teluk Marion nggunakake jenenge.[1] Sajrone Perang pitung tahun, deweke melu sajrone pira-pira operasi laut.[1] Sakwise perang, deweke mbalek nglayar ing rute India Wetan lan akhire manggon ing Port Louis ing Mauritius, ing ngendi deweke uga yaiku pelabuhan kanggo pira-pira wektu.[1] Nalika Perancis Timur ambruk lan India Company dibubarake nalika 1769, du Fresne ujug-ujug nganggur.[1] Deweke yakin Pierre Poivre, administrator sipil, kanggo nglengkapi deweke kanthi 2 kapal lan mrentah misi kanthi tikel 2: Pertama, deweke yaiku gawa Ahu-Toru, pawongan Tahiti kang digawa marang Paris lan ditampilake ing kana, ananging digawa digawa maeng amung adohe Mauritius, balek marang Tahiti.[1] Kapindo, deweke golek benua sebelah lor.[2] Du Fresne diwenehi 2 kapal, Mascarin lan Marquis de Castries.[1]


Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]