Manuk ocèh-ocèhan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Passeriformes
Cendrawasih Kuning-cilik
(Paradisaea minor)
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Passeriformes
Linnaeus, 1758

Ordo Passeriformes utawa Manuk ocèhan iku ordo paling gedhé jroning kelas Manuk utawa Aves ing karajan Sato kewan utawa Animalia. Watara 5.400 spesies utawa luwih saka setengah gunggung total spesies manuk iku passeriformes.

Spesies manuk jroning ordo passeriformes duwé otot sing rumit kanggo ngatur organ suwarané lan sebagéan gedhé manuk-manuk jroning ordo iki duwé ukuran awak rélatif luwih cilik tinimbang manuk-manuk jroning ordo liyané.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah medhia ingkang wonten sambung-rapetipun kaliyan: