Manu (Hindu)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Manu, wonten salebeting agama Hindhu inggih punika manungsa ingkang kaping pisanan wonten ing bumi[1]. Wonten ugi ingkang nyebat Manu punkika pamimpin saking saben manwantara[2]. Manwantara inggih punika wekdal wonten ing setunggal kalpa[2].. Wonten sekawan welas Manwantara, saengga wonten sekawan welas ugi Manu[2]. Wonten ing jaman sakpunika minangka Manwantara kaping pitu saha dipun pimpin dening Manu kapitu ingkang anggadhahi gelar Waiswata Manu[2].


Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[1], Dipun undhuh tanggal 23 Oktober 2012.
  2. ^ a b c d (id)[2], Dipun undhuh tanggal 23 Oktober 2012.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Manu_(Hindu)&oldid=834971"