Manetho

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Manetho, uga dikenal minangka Manethon saka Sebennytos, iku sawijining sajarawan Mesir lan pamuka agama saka Sebennytos (Mesir Kuna: Tjebnutjer) sing urip ing mangsa Dinasti Ptolemaic, kurang luwih abad kaping 3 SM. Manetho nyathet Aegyptiaca (Sajarah Mesir). Asil karyané mranani kanggo para Egyptologis, lan asring dipigunaaké minangka bukti kronologis pamaréntahan pirangon.



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Manetho&oldid=814601"