Mandhat Inggris ing Palestina

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mandat Palestina
الانتداب البريطاني على فلسطين
המנדט הבריטי על פלשתינה א"י
Mandhat PBB
Ottoman flag.svg
1920 – 1948 Flag of Jordan.svg
 
Flag of Israel.svg
 
Flag of Egypt (1922–1958).svg
 
Flag of Jordan.svg
Flag Lambang negara
Gendéra Public Seal
Location of Mandhat Inggris ing Palestina
The Mandate for Palestine borders as eventually determined
Ibu kutha Jerusalem
Basa English, Arabic, Hebrew
Struktur Pulitik Mandhat PBB
High Commissioners
 - 1920–1925 Sir Herbert Louis Samuel
 - 1945–1948 Sir Alan G. Cunningham
Era sajarah Interwar Period
 - Mandate assigned 25 April 1920
 - Britain officially assumes control 29 September 1923
 - Transjordanian independence 25 May 1946
 - Kamardikan Israel 14 Mey
Valuta Palestine pound
Saiki minangka bagéyan saka Flag of Israèl Israel
Flag of Yordania Jordan
Cithakan:Country data Palestinian territories
Flag of Arab Saudi Saudi Arabia
Flag of Irak Iraq

Mandhat Inggris ing Palestina, uga ditepungi minangka Mandhat Palestina iku sawijining mandhat PBB tumrap administrasi (pamaréntahan) ing Palestina a, sing rancangané disetujoni déning Dhéwan PBB ing tanggal 24 July 1922 lan lumaku wiwit tanggal 26 September 1923.[1] Dhokumèn iki adhedhasar prinsip-prinsip sing kawedhar ing pasal 22 saka konsèp Covenant of the League of Nations lan ( Résolusi San Remo tanggal 25 April 1920 (paska Perang Donya I.[1] Mandhat iki ngresmèkaké kakuwasan Inggris ing tlatah kidul saka Ottoman Syria saka taun 1923 nganti taun 1948.

мини|

мини|

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Bibliografi[sunting | sunting sumber]

Wacan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber utama[sunting | sunting sumber]