Mandala

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Garbhadhatu Mandala saking Jepang.

Mandala (Sanskerta: मण्डल; sacara harafiyah tegesipun "bundheran") inggih menika satunggaling konsép Hindu, lan ing agami Budha ingkang nedahaken wewujudan utawi piranti ingkang nyata wonten. Mandala, mliginipun gambar ingkang wonten ing tengah-tengah dipun-ginakaken kangge titik konsentrasi nalika medhitasi utawi tapa.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mandala&oldid=859485"