Makruh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bagéyan saka sèri Islam
Ushul fiqih

(Sumber-sumber hukum Islam)

Fiqih
Ahkam
Gelar cendekiawan

Makruh iku status hukum tumrap sawijining aktivitas jroning Islam. Aktivitas sing nduwèni status hukum makruh dilarang nanging ora ana konsekwènsi yèn dilakoni. Utawa kanthi tembung liya makruh iku tindakan sing prayogané ora dilakoni.

Conto aktivitas[sunting | sunting sumber]

  • Mangan/ngombé sinambi ngadeg
  • Ngrokok (ana sawetara ulama sing nganggep haram)

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Status hukum liyané:

Makruh: Islam nganjuraké supaya ditinggal, lan bab iku mawa pahala, ananging ora dosa yèn dilakoni. Larangan sing ana ing Al Qur-aan lan Hadits sing ora dikanthèni ancaman mula hukumé "makruh". Déné larangan sing dikanthèni ancaman (neraka upamané) mula larangan iku HARAM.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Makruh&oldid=827106"