Majorca

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Majorca
Flag of Mallorca.svg
Gendéra Majorca
Geografi
Lokasi Segara Tengah
Koordinat Koordinat: 39°37′N, 2°59′E
Kapuloan Kapuloan Balearic
Jembar 3,640.11 km²
Èlevasi paling dhuwur 1445 m
Pucuk paling dhuwur Puig Major
Negara
Spain
Autonomous Community Balearic Islands
Province Balearic Islands
Kutha paling gedhé Palma de Mallorca (pop. 375,048)
Demografi
Populasi 790,763 (per 2006)
Kapadhetan 217.2

Majorca (Basa Spanyol lan Basa Catalan) kuwi pulo kang paling gedhé ing Spanyol. Pulo iki dumunung ing Segara Tengah lan minangka bagéan saka Kapuloan Balearik (Basa Catalan: Illes Balears, Basa Spanyol: Islas Baleares). Kayadéné pulo-pulo ing Kapuloan Balearik liyané, Ibiza (Catalan: Eivissa), Formentera, lan Minorca (Catalan/Spanish: Menorca), pulo iki misuwur dadi tujuan turis. Ing Jerman lan Inggris, pakèt turisme kang diwiwiti sasi Mei 1952, Majorca tetep dadi tujuan turis kang populèr. Wiwit tahun 1960, panggonan iki dadi sinonim kanggo turisme masal. Jeneng Majorca asal saka tembung Latin insula maior, "pulo kang luwih gedhé"; banjur owah dadi Maiorica.

Administrasi[sunting | sunting sumber]

Munisipalitas ing Majorca

Sacara administrasi pulo iki kapérang dadi sawetara munisipal:

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Temokna informasi luwih akèh ing Mallorca kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Majorca ing Wikivoyage

Cithakan:Munisipalitas ing Kapuloan Balearic

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Majorca&oldid=827249"