Maia Estianty

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Maia Estiyanti

Maya Estianty (lair ing Surabaya, Jawa Timur, 27 Januari 1976; umur 38 taun). [1]Maia Estiyanti biyén luwih dikenal kanthi jeneng Maia Ahmad.[1] Maia yaiku salah sijiné penyanyi saka grup musik MAIA kang sadurungé jenengé RATU. [1] Saliyané dadi penyanyi, Maia uga main akting lan dadi salah sijiné pemeran komedi ing acara Extravaganza kang disiyaraké ing Trans TV, nanging Maia banjur mandheg lan nutugaké main drama sit-kom OB kang disiyaraké ing stasiun tivi swasta (RCTI).[1] Maia main ing pirang-pirang episode.[1] Nalika taun 2011, Maia arep nggabung dadi dewan juri ing acara pencarian bakat nyanyi ing Indonesia kang jenenge The X Factor.[1]

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Maia Estiyanti ngugemi agama Islam. Maia Estiyanti iku mantan bojoné musisi kang jenengé Ahmad Dhani saka grup band Dewa 19.[1] Maia lan Ahmad Dani ketemu kang sepisanan nalika kekaroné sekolah ing SMAN 2 Surabaya sawisé lulus saka SMPN 1 Surabaya.[1] Saka pernikahané karo Ahmad Dani, Maia Estiyanti nduwé anak kang cacahe telu.[1] Ananging sawisé urip dadi pacangan nganti suwéné 12 taun, Maia resmi cerai nalika tanggal 23 September 2008.[2]

Karir[sunting | sunting sumber]

2003 - 2004 : Maia & Pinkan (Ratu)[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Ratu (grup musik)

Maia nggawé grup musik duo kang jenengé Ratu bareng karo Pinkan Mambo.[1] Ing taun 2003 album kang sepisanan nduwéni judhul Bersama kanthi single andalan "Aku Baik-Baik Saja", "Salahkah Aku Terlalu Mencintaimu", lan "Jangan Bilang Siapa-Siapa", nanging ora suwé nggabung ing Ratu, Pinkan banjur metu lan solo karir.[1] Sawise Pinkan metu saka Ratu, banjur digantékaké karo Mulan Kwok kang lulus sawisé audhisi.[1]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Album kang digawe Maia.[1]

Ratu[sunting | sunting sumber]

Duo Maia[sunting | sunting sumber]

Karir Non Musik[sunting | sunting sumber]

Karis Maia saliyane main musik.[1]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Acara Komedi[sunting | sunting sumber]

Iklan TV[sunting | sunting sumber]

Chatetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)Kapanlagi selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 15 Juli 2011)
  2. ^ (id)detikhot.com(dipunundhuh tanggal 15 Juli 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maia_Estianty&oldid=831522"