Mahinda Rajapaksa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mahinda Rajapaksa
Mahinda Rajapaksa

Mangsa jabatan
19 November 2005 – Sekarang
Pejabat sadurungé Chandrika Kumaratunga
Pengganti Sedang Menjabat

Lair 18 November 1945 (umur 68)
Weerakatiya, Hambantota, Sri Lanka
Partai pulitik United People's Freedom Alliance, Partai Kebebasan Sri Lanka
Pasangan Shiranthi Rajapaksa
Agama Buddha

Percy Mahendra 'Mahinda' Rajapaksa (uga bisa dieja Rajapakse, lair ing Weerakatiya, Hambantota, Sri Lanka, 18 November 1945; umur 68 taun) yaiku Presiden Republik Demokratik Sosialis Sri Lanka lan sawijining Politikus Sri Lanka.[1] Rajapaksa mimpin negarane dadi Perdana Menteri nalika tanggal 6 April 2004 nganti tekan 21 November 2005.[1] Dheweke nikah karo Shiranthi Rajapaksa lan duwe anak telu, yaiku Namal, Yoshitha, lan Rohitha.[1] Rajapaksa kerja ana ing sawijining perpustakaan sadurunge dheweke sinau babagan ukum.[1] Perkara iki tetep dilakone dheweke sanajan dheweke kapilih dadi anggota parlemen kanggo Parte Kemerdekaan Sri Lanka (SLFP: Sri Lanka Freedom Party) kanggo wilayah pamilihan Beliatta ing Distrik Hambantota.[1] Bapake uga tau makili daerah pamilihan kang padha ana ing periode 1947-1960.[1] Nalika taun 1974, dheweke entuk gelar ukum saka Colombo Law College lan dadi pengacara hak asasi kamanungsan.[2] Rajapaksa lair saka sawijining keluwarga saka suku Sinhala kang nganut agama Buddha ing Weeraketiya, distrik sisih wetan Hambantota.[2] Bapake duwe jeneng Don Alwin Rajapakse yaiku sawijining politisi kang misuwur lan ahli anggone pidato kemerdekaan.[2] Rajapaksa sekolah ana ing Richmond College, Galle, Nalanda College lan Thurstan College ing Colombo.[2]

Delengen Uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mahinda_Rajapaksa&oldid=832451"