Machhapuchhre

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Machapuchare (माछापुच्छ्रे)
Machapuchre

Machapuchare, wulan februari taun 2009
Elevasi 6.993 m (22.943 ft)
Prominence 1.233 m (4.045 ft)
Terjemahan Fish's Tail (Nepali)
Location
Gunung Machapuchare (माछापुच्छ्रे) is located in Nepal<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Operand ora ditemokaké kanggo *%; left: -836.8%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Gunung Machapuchare (माछापुच्छ्रे)
Location in Nepal
Lokasi North Central Nepal
Pagunungan Annapurna Himal
Koordinat 28°29′42″N 83°56′57″E / 28.495°N 83.94917°E / 28.495; 83.94917Koordinat: 28°29′42″N 83°56′57″E / 28.495°N 83.94917°E / 28.495; 83.94917
Climbing
First ascent Unclimbed - ascents not allowed
Gunung Machhapuchhre nalika wulan april 2001

Machapuchare utawi Machhapuchhre (माछापुछ्रे) Lit. "Ikan Tail" wonten ing basa Inggrisipun. Menawi basa nepalipun Machha (Fish) + Puchhre (Tail) inggih punika "ikan tail. [1] Machapuchare inggih punika gunung ingkang wonten ing Annapurna Himal ingkang wonten ing sisih leripun Nepal. Papan punika diunkurmati kaliyan warga sakiwa tengenipun, amargi gunung punika dipunanggep suci. Pramila gunung punika boten pareng dipunminggahi.

Paminggahan[sunting | sunting sumber]

Gunung Machhapuchhre nalika 12 Januari 1994

Budidaya paminggahanipun nate dipunlaksanakaken nalika taun 1957 dening tim saking Inggris ingkang dipunpandegani denng Jimmy Roberts. ananging boten saged dumugi nginggil. Gunung Machhapuchhre sapunika boten angsal dipunminggahi.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Machhapuchhre(dipunundhuh tanggal 09 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Machhapuchhre&oldid=883847"