MNCTV

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
TPI
PT Cipta Televisi Pendidikan Indonesia
MNCTV Logo 2012 New.gif
Jeneng sadurungé TPI
Slogan "Selalu di Hati"
Diluncuraké 23 Januari 1991 (minangka TPI)
20 Oktober 2010 (minangka MNCTV)
Sing duwé Media Nusantara Citra (2001-saiki)
Cipta Lamtoro Gung Persada (1991-2001)
Kantor pusat Jakarta, Indonésia
Saluran afiliasi RCTI (2003-saiki)
Global TV (2003-saiki)
MNC News (2006-saiki)
MNC Entertainment (2006-saiki)
MNC Music (2006-saiki)
SUN TV (2007-saiki)
SCTV (2000-2001)
TVRI (1991-1998)
MetroTV (2000-2003)
Situs web http://www.mnctv.com
Kasumadyan Nasional
Siaran terestrial
Bandung 62 UHF
Jakarta 37 UHF
Cirebon 44 UHF
Garut 28 UHF
Semarang 31 UHF
Madiun 38 UHF
Surabaya 32 UHF
Makassar 29 UHF
Palu 25 UHF
Banda Aceh 34 UHF
Medan 25 UHF
Batam 41 UHF
Yogyakarta 26 UHF
Denpasar 33 UHF
Bandar Lampung 24 UHF
Palembang 38 UHF
Padang 41 UHF
Pekanbaru 34 UHF
Pontianak 37 UHF
Samarinda 53 UHF
Banjarmasin 36 UHF
Tegal 61 UHF
Purwokerto 43 UHF
Malang 36 UHF
Manado 36 UHF
Kediri 61 UHF
Sukabumi 26 UHF
Palangkaraya 41 UHF
Mataram 52 UHF
Bengkulu 40 UHF
Siaran satelit
Indovision 82
Palapa D 4184 V 6700 FEC 3/4
Siaran kabel
First Media 12

MNCTV (dhisik jenengé TPI) yaiku stasiun télévisi swasta Indonésia kang nyiaraké kanthi cara terestrial saka Jakarta.[1] Jeneng MNCTV wiwit digunakaké nalika 20 Oktober 2010.[1]

MNCTV kang sadurungé dikenal kanthi jeneng TPI, kalebu stasiun tivi swasta nomer telu ing Indonésia sawisé SCTV.[1] TPI didegaké dening Mbak Tutut lan dhisik sahamé akéh dinduwéni dening PT Cipta Lamtoro Gung Persada.[1] Nalika taun 2009 nganti taun 2010, MNCTV ora nyiaraké acara olahraga.[1] Ananging wiwit taun 2010 TPI wis nyiaraké acara olahraga manéh yaiku Liga Utama Inggris.[1]

TPI sawisé pertengahan 1990-an[sunting | sunting sumber]

TPI misah saka TVRI ing pertengahan 90-an.[1] Saiki, program édukasi iku wis kagusur, lan TPI fokus ing program acara musik dangdut.[1] Nalika iku motto TPI kang uniné makin Indonesia malah ketutup karo acara-acara dangdut ing TPI. [1]


Ing website resmi TPI, diterangké yèn TPI yaiku Televisi Paling Indonesia, jumbuh karo misiné kang anyar, TPI nyiaraké acara-acara khas Indonésia kayata acara sinetron lokal lan musik dangdut.[1] TPI tau entuk penghargaan awit wis suwé nyiaraké acara kuis dangdut kang sepisanan ing Indonésia yaiku Kuis Dangdut. [1]Kuis iki dipandu déné Jaja Miharja lan Dorce Gamalama.[1] Ing Festival Sinetron Indonesia 1997, serial "Mat Angin" (Deddy Mizwar) kang ditayangaké TPI entuk 11 penghargaan, ditambah karo 5 penghargaan manéh ing taun candhaké.[1] Saliyané iku ana uga acara paling favorit ing Indonesia yaiku Santapan Nusantara kang dipandu karo Enita Sriyana, pakar kuliner.[1]

Program Kontes Dangdut Indonesia kang kalebu versi dangdut saka kontes "American Idol" lan "Indonesian Idol" dadi program unggulan TPI nganti saiki.[1] Wiwit Maret 2001, 75% saham TPI dinduweni karo Media Nusantara Citra, kalompok prusahaan media kang uga nduwéni RCTI lan Global TV. [1]Diréktur utama TPI nalika iku yaiku Mayjen. TNI. (purn.) Sang Nyoman Suwisma lan Komisaris Utama TPI yaiku Dandy Nugroho Rukmana, kang dadi anak mbarep Mbak Tutut.[1]

Ganti jeneng[sunting | sunting sumber]

Wiwit 20 Oktober 2010, TPI resmi ganti jeneng dadi MNCTV.[2] Owahing jeneng iki amarga TPI ora jumbuh karo konteks tertulis ing tv iku yaiku dadi salah siji tivi kang nyiaraké pandhidhikann ing Indonésia.[2] Mulane TPI diganti dadi MNCTV kanggo ngowahi citra TPI ing masyarakat.[2]

[sunting | sunting sumber]

Chatetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q (id)Situs web resmi MNCTV(dipunundhuh tanggal 26 Juni 2011)
  2. ^ a b c (id)TPI Berganti Nama Karena Kasus Harry Tanoe dengan Tutut? di Tabloid Bintang{dipunundhuh tanggal 26 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=MNCTV&oldid=878408"