M. S. Kaban

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
M. S. Kaban
M. S. Kaban

Mangsa jabatan
20 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Mohamad Prakosa
Pengganti Zulkifli Hasan

Lair 5 Agustus 1958 (umur 56)
Flag of Indonésia Binjai, Sumatra Lèr
Kabangsan Indonésia

Malem Sambat (MS) Kaban, SE., M.Si. (miyos ing Binjai, Sumatra Lèr, 5 Agustus 1958) inggih Mentri Kahutanan (Menhut) ing Kabinét Indonésia Bersatu.[1] Sadèrèngipun dados Mentri Kahutanan, Kaban dados anggota DPR lan MPR.[2]

Kaban ugi ndhèrèk program ngrembakaken sumber daya manungsa ing Jakarta Public relation, lan ndhèrèk neliti poténsi ekonomi ing wewengkon Taman Nasional Gunung Leuser nalika taun 1992.[2] Panjenenganipun ugi dados Ketua tim Panaliten Poténsi Ekonomi Lemah ing taun 1993, sarta dados paneliti eném ing studi pengkajian Strategi Pengusahaan Anak Perusahaan Joint Venture Pertamina nalika taun 1994.[2]

Asmanipun dados misuwur nalika panjenenganipun dipungayutaken kaliyan kasus panyimpangan aliran dana BLBI nalika dados anggota Komisi VI DPR RI periodhé 1999-2004.[2] Sasanèsipun menika, Ketua Umum Partai Bulan Bintang (PBB) menika dipungayutaken kaliyan kasus korupsi pengusaha kajeng misuwur saking Sumatra Lèr, Adelin Lis.[2] Sanajan panjenenganipun tansah dipunsurung supados mandhap saking jabatan Mentri Kahutanan, ananging panjenenganipun tetep dados mentri amargi miturut panjenenganipun, badhé mandhap nalika présidhèn kersa.[2]

Kariér[sunting | sunting sumber]

  • Kariér politik Ketua Umum Partai Bulan Bintang (PBB) (2005),
  • Kariér politik Sekjen DPP Partai Bulan Bintang,
  • Kariér nyambut damel dados Anggota Komisi VI DPR RI (1999),
  • Kariér nyambut damel dados Paneliti potensi ekonomi wilayah Taman Gunung Leuser (1992),
  • Kariér nyambut damel dados Ketua tim Penelitian Potensi Ekonomi Lemah (1993),
  • Kariér nyambut damel dados Paneliti muda pada studi pengkajian Strategi Pengusahaan Anak Perusahaan Joint Venture Pertamina (1994),
  • Kariér nyambut damel dados Dosen, Universitas Ibnu Khaldun, Bogor,
  • Kariér nyambut damel dados Dosen, Universitas Islam As Syafiiyah,
  • Kariér nyambut damel dados Pembantu Rektor Bidang Kemahasiswaan Universitas Ibnu Khaldun.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Malem Sambat Kaban, MSi dipunundhuh tanggal 25 September 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)Malem Sambat (MS) Kaban SE Msi dipunundhuh tanggal 25 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(id)Malem Sambat (MS) Kaban SE Msi

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=M._S._Kaban&oldid=859213"