M-16 (senapan)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
M-16 (data di bawah untuk Rifle, 5.56 mm)
Dari atas ke bawah: M16A1, M16A2, M4, dan M16A4.
Dari atas ke bawah: M16A1, M16A2, M4, dan M16A4.
 Tipe
 Negara asal Flag of the United States Amerika Serikat
Sejarah pemakaian
 Digunakan 1960–
 Pemakai Amerika Serikat, NATO,
Israel, banyak lainnya
 Perang Perang Vietnam, Perang Teluk, Perang Irak
Sejarah produksi
 Perancang
 Tahun 1957
 Produsen
 Diproduksi 1960–sekarang
 Jumlah Diatas 8 juta [2]
 Varian Lihat Variants
Spesifikasi
 Berat 78 lb (Cithakan:Convert/sround kg) (Tiada Isi Peluru)
879 lb (Cithakan:Convert/sround kg) (Berisi Peluru Penuh)
 Panjang 39.625 in (Cithakan:Convert/sround mm)
 Panjang laras 20 in (508 mm)

 Peluru 5.56x45mm NATO
 Mekanisme Mekanisme Gas, Putaran Bolt (Langsung tubrukan)
 Kec. tembak 12-15 putaran / menit berkelanjutan, 45-60 putaran / menit semi-otomatis, & 700-950 putaran / menit siklik
 Kec. peluru 3,100 kaki/detik (944.88 m/s)[3]
 Jarak efektif 550 Meters (titik sasaran), 800 Meters (daerah sasaran)
 Pengisian Magazen box 30 butir,
Magazen box RPK 40 butir,
Magazen drum RPK 75 butir
 Alat bidik Bidikan besi

M16(dikenali minangka Senapan, kaliber 5,56 mm, M16) yaiku sebutan militer Amerika Serikat kanggo senapan AR-15 . Colt tuku hak atas AR-15 saka ArmaLite lan saiki migunakaké sebutan kang amung kanggo vèrsi semi-otomatis senapan. Senapan M16 némbak migunakaké Magazèn 5.56x45mm lan isa ngasilaké èfèk nyilakani nalika dampak peluru ing kecepetan duwur lan patek ing jero jaringan nyebapaké fragmentasi lan cepet nransfer energi.[4][5][6]


Senapan M16 mulai digunakake Angkatan Darat Amerika Serikat lan wis disebar kanggo operasi perang alas ing Vietnam Selatan nalika tahun 1963, [7] dadi senapan standar AS saka Perang Vietnam nalika tahun 1969, [8] ngganteni senapan M14 sajrone perang kasebut. Tentara AS isih migunakake senapan M14 ing Conus, Eropa, lan Korea Selatan nganti tahun 1970. Awit Perang Vietnam, keluarga senapan M16 wis dadi senapan utama infanteri militer AS. Kanti variane (M16A1, M16A2, M16A3, lan M16A4), wis digunakake dening meh satus negara. Produksi ing sekabehane dunya Jumlah senjata M16-gaya wit awal desain wis sekitar 8 yuta, sahingga senjata api kang paling akeh diproduksi sajrone kalibere. [2]Senapan M16 lagi digantikake karabin seri M4 sacara bertahap ing Angkatan Darat Amerika Serikat kanggo digunakake ing tahun 2010. [9]


Pengenalan[sunting | sunting sumber]

M16 yaiku senapan serbu kang ènthèng, berkaliber 5.56 mm, air-cooled, beroperasi kanti sistem gas, migunakake magazen, lan migunakake bolt muter. M16 digawe saka wesi, alumunium, lan plastik komposit.

Senapan M16 digunakake Angkatan Udara Amerika Serikat ,Korps Marinir Amerika Serikat lan Angkatan Darat. Senapan XM16E1, yaiku versi pertama saka senapan M16 kang digunakake. Banjur, Angkatan Darat Amerika Serikat menstandar XM16E1 minangka senapan M16A1. M16 kanti maju mbantu fitur kang dijaluk dening Angkatan Darat. Kabeh versi awal migunakake kartrid Magazen M193/M196 kanti mode menembak semi-otomatis lan otomatis. Hal iki kadadean ing awal 1960-an, wondene Tentara migunakake senjata iku akhir tahun 1964 [10] Senapan AR-15 pertama kali ditokake kanggo pasukan Pasukan Khusus nalika musim salju tahun 1964. [11]

Tentara AS nalika latihan NBC, nyekel senapan M16A1 lan miguna Topeng Perlindungan M40. Senapan M16A2 mulai beroperasi nalika 1980-an, Magazen standar kartrid NATO , kartrid M855/M856 Belgia-digunakake. [10] M16A2 yaiku senapan pilihan-nembak (semi-otomatis, telung putaran kanti tembak ledakan) nggabungake elemen desain kang dijalusk dening Korps Marinir:. [10] kang isa ngatur, bidikan Windage, 5/8-inch simpanan , laras luwih abot, deflektor kanggo nembak kiwa, lan silinder laras Keselamatan [10] Modus tembakan pemilih ing sisih kiwa penerima. M16A2 isih senapan utama ing Angkatan Laut AS, Coast Guard, Air Force, lan isih digunakake abot ing Angkatan Darat lan Korps Marinir Senapan M16A3 arupa senapan M16A2 kanti kelompok kontrol Tembakan M16A1's (tembakan semi-otomatis lan otomatis) lan entuk dibukak pasang, nduweni cekelan terpasang marang penerima atas datar, amung digunakake dening Angkatan Laut Amerika Serikat.

Senapan M16A4 iku senjata standar kanggo Korps Marinir Amerika Serikat sajrone Operasi Pembebasan Irak, iku ngganteni M16A2 ing unit garis ngarep. Ing Angakatan Darat Amerika Serikat senapan M16A2 digantikake kanti rong model senapan, kang M16A4 lan karabin M4 minangka senapan serbu standar. M16A4 nduweni penerima flat-top dikembangake kanggo karabin M4, salah sijine pemegang keselamatan kanti patang rel. Picatinny kanggo me-mount pemandangan, laser, perangkat kanggo ndeleng ing wayah mbengi, marang ngarep pegangan, dicopot menangani, lan lampu suluh.Senapan M16 iki diproduksi sekabehane dening Colt lan Fabrique Nationale de Herstal (ing ngisor kontrak militer AS awit tahun 1988 dening FNH-USA, saiki diproduksi produksi awit tahun 1991, utamane M16A2, A3, lan A4), kanti varian digawe ing panggoann liya ing dunya. Versi kanggo militer AS uga wis digawe dening H & R Senjata Api [12] General Motors Divisi Hydramatic [13] General Motors Divisi Hydramatic [13] lan terakhir kanti Pertahanan Sabre. [14] Versi semi-otomatis dari AR-15 yaiku populer minangka senapan menembak kanggo rekreasi, kanti versi kang diproduksi dening produsen cilik lan gedhe liyane ing Amerika Serikat.[14]


Desain[sunting | sunting sumber]

Receiver M16 digawe saka alumunium. Laras, bolt, lan bolt carriere digawe saka wesi. Popor lan pegangane digawe saka plastik. Model-model awal M16 kalebu entheng, kanti bobot 2,9 kg, iki luwih ringan ketimbanga senapan-senapan tahun 1950-an lan 1960-an. Lan uga luwih entheng saka AK-47 kang bobote sekitar 5 kg. M16A2 lan varian-varian kang luwih anyar bobote tambah, yaiKu dadi 3,9 kg. Model-model paling anyar (M16A4) nduweni desain receiver atas "flat-top", dilengkapi kanti Picatinny mounting rail, kang nggawe panganggo isa masang alat bidik biasa, utawa alat bidik optik kayata teleskop lan night vision.


Produsen lan Pengguna[sunting | sunting sumber]

Senapan M16 arupa senjata 5.56x45 mm kang kerep diproduksi ing dunya. Sikki, M16 digunakake dening 15 negara NATO lan luwih saka 80 negara ing dunya. Pira-pira perusahaan ing Amerika Serikat, Kanada, lan China wis ngasilake luwih saka 8.000.000 senapan ing kabeh varian. Sekitar 90% kang isih beroperasi.[16] The M16 ngganteni M14 lan M1 karabin minangka senapan standar infanteri angkatan bersenj

Panganggo[sunting | sunting sumber]

Seorang prajurit Tentara Kanada menembak mengguakan senapan C7A2 saat ini pada jarak dengan bidikan C79A2.
Seorang anggota Angkatan Udara AS dengan M16A2 di Kuwait.
Angkatan marinir Amerika Serikat menembak dengan M16A4 dilengkapi dengan ACOG.
Prajurit Angkatan Darat Diraja Malaysia dengan M16A1 dilengkapi dengan M203 peluncur granat sewakti di CARAT Malaysia 2008.
Tentara Monegasque dengan M16 rifle.
Angkatan Marinir Filipina menggunakan M16A1 rifles da M16A2 foregrips selama latihan militer.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Ezell, Virginia Hart (November 2001). "Focus on Basics, Urges Small Arms Designer". National Defense (National Defense Industrial Association). http://www.nationaldefensemagazine.org/archive/2001/November/Pages/Focus_on4174.aspx.
  2. ^ a b Colt Weapon Systems.
  3. ^ http://www.colt.com/mil/M16_2.asp
  4. ^ American Rifle: A Biography, Alexander Rose (2009) p. 375-376
  5. ^ The SAS Training Manual, Chris McNab, (2002) pp. 108-109
  6. ^ "Scientific Evidence for 'Hydrostatic Shock'", Michael Courtney and Amy Courtney, (2008)
  7. ^ Rose, pp. 380 & 392.
  8. ^ Urdang, p. 801.
  9. ^ "Small Arms–Individual Weapons". http://www.fas.org/man/dod-101/sys/land/wsh2011/290.pdf.
  10. ^ a b c d Venola, Richard (2005). "What a Long Strange Trip It's Been". Book of the AR-15 1 (2): 6–18.
  11. ^ Ford, Daniel (2001). The Only War We've Got: Early Days in South Vietnam. ISBN 9780595175512. http://books.google.com/?id=sV_K3L6hTqEC.
  12. ^ H&R "About Us" page.
  13. ^ The Gun Zone.
  14. ^ AR15 Manufacturers & Builders.
  15. ^ Fishel, Justin. "U.S. Military to Provide Afghan Army With M-16 Rifles", FOXNews.com, 2007-12-04. 
  16. ^ http://www.saorbats.com.ar/GaleriaSaorbats/EA05/EA05/index.html
  17. ^ "Australian weapons, Viet Nam and since". Diggerhistory.info. 2002-11-11. http://www.diggerhistory.info/pages-weapons/allied_recent.htm. Retrieved 2010-08-22.
  18. ^ "Small Arms | Bangladesh Military Forces | BDMilitary.com - The voice of the Bangladesh Armed Forces". BDMilitary.com. http://www.bdmilitary.com/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=95. Retrieved 2010-08-22.
  19. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq Jane's Special Forces Recognition Guide, Ewen Southby-Tailyour (2005) p. 446
  20. ^ a b c d e f g h "Report: Profiling the Small Arms Industry - World Policy Institute - Research Project". World Policy Institute. November 2000. http://www.worldpolicy.org/projects/arms/reports/smallarms.htm. Retrieved 2010-07-15.
  21. ^ http://www.smallarmssurvey.org/files/sas/publications/w_papers_pdf/WP/WP4_Cambodia.pdf
  22. ^ a b Miller, David (2001). The Illustrated Directory of 20th Century Guns. Salamander Books Ltd. ISBN 1-84065-245-4.
  23. ^ Template error: argument title is required. 
  24. ^ Jane's Sentinel Security Assessment - Southeast Asia. Issue 20 – 2007. Pages 146 and 152.
  25. ^ "Eesti Kaitsevägi - Tehnika - Automaat M-16 A1". Mil.ee. http://www.mil.ee/?menu=tehnika1&sisu=m16a1. Retrieved 2008-09-08.
  26. ^ Gander, Terry J.; Hogg, Ian V. Jane's Infantry Weapons 1995/1996. Jane's Information Group; 21 edition (May 1995). ISBN 978-0-7106-1241-0.
  27. ^ "First steps to arming Iraq's soldiers", BBC News, 2007-05-18. diaksès tanggal 2010-05-12. 
  28. ^ John Pike (2003-12-17). "Israel's army phases out country's iconic Uzi submachine gun". Globalsecurity.org. http://www.globalsecurity.org/org/news/2003/031217-uzi.htm. Retrieved 2010-08-22.
  29. ^ "Lietuvos kariuomenė :: Ginkluotė ir karinė technika » Automatiniai šautuvai » Automatinis šautuvas M-16" (in Cithakan:Lt icon). Kariuomene.kam.lt. 2009-04-17. http://kariuomene.kam.lt/lt/ginkluote_ir_karine_technika/automatiniai_sautuvai/automatinis_sautuvas_m-16.html. Retrieved 2010-08-22.
  30. ^ "Nepal takes delivery of US rifles", BBC News, 2003-01-06. diaksès tanggal 2010-05-12. 
  31. ^ "Pakdef.info — Pakistan Military Consortium: Special Service Group". Saad, S.; Ali, M.; Shabbir, Usman. 1998. http://www.pakdef.info/pakmilitary/army/regiments/ssg.html. Retrieved 2009-08-15.
  32. ^ "Army seeks Senegal ear-choppers", BBC News, 2008-05-09. diaksès tanggal 2010-05-12. 
  33. ^ Poyer, Joe. "Modern Firearms - AR-15 M16 M16A1 M16A2 M16A3 assault rifle". World.guns.ru. http://world.guns.ru/assault/as18-e.htm. Retrieved 2010-08-22.
  34. ^ "M-16 Rifle Fact File for the United States Army". Army.mil. http://www.army.mil/factfiles/equipment/individual/m16.html. Retrieved 2010-08-22.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

[[id:M16(senapan)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=M-16_(senapan)&oldid=885015"