Mèlanésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta kawasan Mèlanésia

Mèlanésia (saka basa Yunani "pulo ireng") kuwi sawijining wilayah sing mujur saka Pasifik kulon nganti tekan Segara Arafura, lor lan wétan-loré Australia. Istilah iki pisanan dipigunakaké déning Jules Dumont d'Urville ing taun 1832 kanggo nyebut sawijining ètnis lan klompok pulo-pulo sing béda saka Polinésia lan Mikronésia. Saiki, klasifikasi rasial d'Urville dianggep ora cocog sebab nutupi keragaman budaya, linguistik, lan genetik Melanésia lan saiki mung dipigunakaké kanggo jeneng geografis waé.

Minangka tambahan, negara Fiji, Papua Nugini, Kapuloan Solomon, Vanuatu, lan Kaledonia Anyar (minangka dependensi Prancis) migunakaké istilah iki kanggo nggambaraké dhiri amarga nuduhaké sajarah kolonial lan situasi regional umum sing sarupa.

Wacan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mèlanésia&oldid=814683"